Skinnåtertag

Det är så konstigt. Hela våren oroar man sig över lammungarna, man gör allt för att de ska överleva och man gråter då någon dör. Och så på hösten skickar man dem till slakt. De röda öronmärkena betyder skinnåtertag. Man ska säkert ha ett rött märke i varje öra men vi tyckte det räckte med en piercing idag.

Suck.

Mien

5 Responses to “Skinnåtertag”

 1. Åsa! Says:

  Livets gång på en gård, nog är det lite hårt alltid. Födas, gödas, dödas…

 2. Mien Says:

  Man vänjer sig aldrig!

 3. Anna C Says:

  Pappa har efter tio år av slakt och ett progresivt avelsarbete börjat att uppröra sig över vilka premisser vi/man sparar lamm efter. (Med bedömning av päls och utseende) Och kommer med kommentarer som att tänk om det var människor…..man bedömde på samma sätt? Vilka som skulle få vara kvar och vilka som fick gå till de sälla jaktmarkerna. Jag brukar kontra med att det har man faktiskt redan gjort och gör än i dag. Hu hemska tanke. Men det är allt tänkvärt. Och man kan inte spara på alla. Och har man inga lamm så blir det inte heller några nya.

 4. Sadye Says:

  I truly love your site.. Pleasant colors & theme. Did you develop this amazing site yourself?
  Please reply back as I’m looking to create my own personal site and would love to know where you
  got this from or just what the theme is named. Kudos!

 5. Brookwood Camps Says:

  Every weekend i used to pay a visit this site, because i want
  enjoyment, since this this site conations in fact fastidious funny data too.

Leave a Reply