Söt, men….

Jag hade nog glömt hur det är att ha hundvalp. I alla fall hade jag glömt hur tidigt de vaknar på morgonen. Jag hade också glömt hur de biter på allt, springer iväg med ens saker och skor och rivs med sina vassa klor.

Jobbiga saker med Lady just nu:

1. Hon har svårt att komma till ro på kvällen. Hon vill busa. Vi vill sova.

2, Hon vaknar halv fem och vill gå ut. När hon kissat försöker jag få henne att somna om, det går inte så bra. Tänk er att halv fem ha en liten valp i sovrummet som är alldeles skogstokig, som skäller högt, biter i näsor, tår och fingrar och gnäller över hur tråkiga vi är.

3. Hon har löss! Hela den vita pälsen kryllar av jätteäckliga, svarta kryp som hoppar omkring. Jag kan inte vänta tills apoteket öppnar imorgon……Jag hade också hundlöss på mig igår……….

4. Hon springer uppför alla trappor, ända upp till vinden. Sedan sitter hon där och gnäller och vill bli hämtad. Hon vågar inte gå ner för trappor själv. Jag bär ner henne och sedan springer hon uppför alla trappor igen, som en oljad blixt…..

5. Lilleman vill att vi ska lämna tillbaka henne där vi hämtade henne.

Jobbiga saker med Hemmansägaren just nu:

 Hemmansägaren är väldigt trött klockan halv fem så det är JAG som får krångla med valpen. Jag är också väldigt trött klockan halv fem. I morse, när valpen krånglade som värst, låg jag och funderade på hur jag skulle kunna få upp Hemmansägaren ur sängen. Då kom jag på det:

Jag: Jag tycker det ser ut som om Lady biter på en av dina böcker!

Ljud från sängen: Swisch!

På någon mikrosekund har jag fått upp H ur sängen och nu står han och svajar sömndrucket på magra ben. 

Hemmasägaren:  Min bok säger du? och så  tittar han sig vilset omkring.

Ha, ha ha, man får inte vara dum!

Mien

9 Responses to “Söt, men….”

 1. Yvonne Says:

  Haha, kvinnans list övergår mannens förstånd.

  Men hu för hundlöss, det har jag som tur var aldrig sett några. Annars känner jag igen allt från Linus första år - ja det tog ett år innan eländet tog slut. Nu går Linus snällt och lägger sig i sin korg och sen på morgonsidan kommer han upp till mig i sängen och sover gärna kvar där någon timme efter jag stigit upp. Så håll ut - det kommer bättre tider även om man inte kan tro det när valpen är som jobbigast.

 2. Åsa! Says:

  Låter precis som småbarn tycker jag:) Det finns hundschampo i affären som dödar löss och loppor, det tvättade jag ett marsvin med en gång, gick utmärkt!

 3. Hanna Says:

  För 5 år sedan sa du till mig; att ha en valp är värre än att ha en bebis. Du hade så rätt. Att ha en valp är som att ta över en ettåring utan att långsamt tillvänja sig störd nattsömn och allt vad en ettåring kan hitta på. Man vet aldrig vad man kan bli väckt av: ett finger i näsan, någon som drar en i håret, en dansk skalle eller en toaborste i ansiktet. Om Lady inte vill gå ut mitt i natten så tycker jag ändå att du skall vara glad med halv fem. Jag behövde gå ut med Szabo två eller tre gånger per natt. Vi vinglade till jobbet helt utmattade av trötthet. För vad värre är så kan man ju inte sova igen på dagarna som man kan göra med en bebis. Valpledighet finns ju inte än men kan kännas ack så viktig när det är som värst.

 4. admin Says:

  Yvonne;
  Låter härligt att de sover bättre sen, men ett år….

  Åsa;
  Tack för tipset. Jag har nu varit inne på djurfass och spanat in loppmedel med spot on, alltså man slipper badningen utan bara droppar på lite. Det verkar vara min melodi!

  Hanna;
  Har jag verkligen sagt något så klokt? Det kan jag inte komma ihåg.
  Mien

 5. Veronica Says:

  Heja Mien! Fila lite på detta så läsarna hänger med i valpsvängarna och få till slutknorren lite till så har du ett färdigt mejl klart redan!

 6. Hosea Says:

  You could certainly see your enthusiasm in the work you write.
  The arena hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to
  mention how they believe. At all times follow your heart.

 7. Caitlyn Says:

  hello!,I love your writing so a lot! proportion we communicate extra approximately your article on AOL?
  I require an expert in this space to solve my problem. May
  be that’s you! Taking a look forward to look you.

 8. Simon Says:

  I am really enjoying the theme/design of your website.

  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A handful of my blog readers have complained about my blog not working correctly in Explorer
  but looks great in Safari. Do you have any recommendations to help fix this problem?

 9. http://bud-line.com.ua/ Says:

  Wonderful article! This is the type of info that are supposed to be
  shared around the internet. Shame on Google for no longer positioning this put up upper!
  Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

Leave a Reply