Nervgas

Ikväll, efter jobbet, körde dottern och jag in till stan. Jag försöker handla allt på Hemse, men jeans till en högstadieflicka, med rätt passform, ja det hittar man bara i stan. Ny mobil, som ersatte den trasiga, blev det också. Vi föll för en miljömedveten mobil, tillverkad av gamla mobiltelefoner. Men kan ni fatta, varför är en återvunnen mobil många hundra dyrare än andra? Då lockar den ju inte till inköp? Riktigt snygg var den i alla fall.

Vad är det här? Jo, det är en kalender. Lilleman längtar nämligen efter advent. För att stilla sin längtan har han tillverkat sin alldeles egna kalender. Han öppnar en lucka om dagen.

Och blir lika överraskad varje dag över gubben som finns i luckan. Gubbarna klistrar han sedan upp på överblivna träbitar som hantverkarna lämnar efter sig.

Efter massor med bus så har vår luspudel slutligen somnat på Lillemans lyftkran ikväll. Konstigt, jag har hela tiden kallat henne för loppishunden, för vi har köpt henne för pengar vi fick in på loppisen i somras. Och nu är hon en lopphund på riktigt.

När vi går i säng ska vi sätta på henne det här. Medlet kostade närmare 250 kr. Vi tycker sådana här medel är lite läskiga. Har läst någonstans att det är en nervgas, man vet ju inte hur bra det är att få det på sig egentligen. Hemmansägarens plan är att sätta på Lady nervgasen vid sänggåendet, under natten sedan så maddlar ju inte barnen så mycket med henne.

Mien

7 Responses to “Nervgas”

 1. Ingrid Says:

  Stackars lilla Lady, hoppas hon blir av med lopporna och inte far illa av nervgasen. /Ingrid

 2. Anna C Says:

  Diggar Lillemans kreativitet och produktionsförmåga. :) Han är för underbar.

 3. Anna-Stina Says:

  Instämmer i Annas ´tyckning´! Undrar om jag får uppleva att ´Lilleman´ blir PRAO hos min Jöran?

 4. P Says:

  Då kanske hon sover hela natten….förhoppningsvis.

 5. sonja Says:

  Läste någonstans att det finns ett lusmedel som sänder ut radiovågor, som också dödar äggen (gneten eller heter det gnetter i flertal) synd att det inte fanns när ni hade huvudlöss och jag schamponerade er på trädgårdsmöbeln. Vidrigt,dyrt och gjorde ingen nytta. Hoppas lilla Lady blir ok av nervgasen.

 6. Neri Says:

  I’ve added this blog post to my social bookmarks

 7. Leon Says:

  Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed
  reading it, you could be a great author.I will remember to bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I
  want to encourage that you continue your great posts, have a nice holiday
  weekend!

Leave a Reply