Ungtackor till salu

Nere vid Kvarnåker går gimbrarna. De är så storlockiga, mulliga och fina! I helgen har vi vägt slaktbaggar och plockat ihop en leverans. Men de här gimbrarna kan man väl inte skicka på slakt? Som karameller är de och de närmar sig 50 kilo. Ingen som vill ha ???? Vi har M3-status och är med i pälskontrollen.

Vi har nog aldrig haft så fina gimbrar som i år. Dels har det varit bra bete men så har vi också haft turen att ha helt parasitfria beten då Hemmansägaren har ägnat hela sommaren åt att bryta ny mark.

Jag har svårt att se mig mätt på dem. Tänk, inte länge sedan de var lammungar.

Längst till vänster står en gammeltacka, till höger en gimber, de är ju lika stora!!!

Kommer ni ihåg lammungarna som föddes i Klinte kyrkänge i juni? Till vänster ser ni Björn, eller om det är Bjarne…..De har vuxit på sig bra också.

Mien