4 dagar och grimma

Första grimman…Miljöträning i stalletV kramar föletFölet vill inte gå framåtH puttar påH och fölet tar en paus i träningenFölmys

Efter jobbet idag åkte jag till Granngården och köpte en fölgrimma. Väl hemma fick jag brottas med den lille en stund innan jag fick på grimman. Den var jättestor, vi fick slå flera knutar runt halsremmen för att den inte skulle ramla av. Fölet tyckte inte om att ha grimma på sig. Inte alls. Han försökte få av den med bakhoven. Han försökte sparka bakut mot mig men då tappade han balansen och ramlade omkull. Efter ett tag fann han sig dock i sitt öde.

Då började vi ledträna honom. Han ville INTE gå framåt. Han ville inte gå alls. H fick putta på honom där bak. Men, efter bara en liten stund, gick han snällt bredvid oss. Kanske, om vi tränar en liten stund varje kväll, kan vi få hyfs på honom. Han ska nämligen ställas ut i slutet på juli och då måste han kunna både det ena och det andra.

Fölet har sammetslen päls. Han har lockig man. Rund mage. Han är rolig när han krånglar. Han är helt enkelt underbar. Men han har inget namn ännu. Mamma heter Olivia V. Pappa heter LL Möllegårdens Marco Polo, se honom här http://www.newforest.g.se/hingstpolo.asp

Men vad ska fölet heta?

Mien

5 Responses to “4 dagar och grimma”

 1. Görel Says:

  Grattis till fin fölis!
  Olo Polo kan ju vara fräsigt. Och lättropat.

 2. Pernilla Says:

  Ja, det är ju inte utan att man blir lite sugen på att skaffa häst. Jag får sluta att titta på bilderna. Grattis!

 3. Maj-Britt Says:

  Kanske Mölle. Kan en häst heta Mölle ??

 4. Cinda Says:

  Thanks very nice blog!

 5. Bella Says:

  Hello all, here every one is sharing such experience,
  so it’s good to read this web site, and I used to visit
  this weblog daily.

Leave a Reply