Den goda delen

Tvättmaskinen har gått sönder. Igen.

Hantverkarna kommer tillbaka idag klockan sju på morgonen. De ska bla sätta i nya fönster på gavlarna på vinden. Det första vi gjorde när vi flyttade hit för tretton år sedan var just att byta ut vindsfönstrena. De gjordes efter konstens alla regler med kärnvirke och handblåsta glas. Och H har underhållit dem.  Men nu är de redan helt slut. Vinden och vädret går hårt åt alla fönster på södersidan.  Det riktiga vore att fortsätta med enkelfönster och sedan tillverka innanfönster som man tar ut på våren. Men hantverkarna tycker absolut att jag ska modernisera, sätta i dubbelkopplade med isolerglas. Jag har väl typ låtit mig övertalas. Dels så hatar jag att mecka med innanfönster och sedan så fungerar det inte så bra heller, det blir kondens mellan rutorna hur man än gör. Och så ruttnar träet.

Så idag mina vänner skulle nog vilken byggnadsvårdare som helst sätta i halsen om han/hon visste vad som försiggår här! Jag är själv lite orolig att det kommer att se fult ut faktiskt. Och sedan ringde elektrikern och frågade om jag ville ha uttag och strömbrytare som ser sådär gammeldags ut. Jag har det på nedervåningen. Men på vinden? Jag sa nej, sätt i standard! Vilken marodör jag är!

Men jag om någon vet hur jäkligt mycket jobb det är med innanfönster! Det slukar tid. Tid man kan ha till något roligare. Nu kommer dessutom killarna att få det varmt och dragfritt på vinden! I alla andra rum blåser nordanvinden in rakt igenom innanföster, vadd och remsor. Och remsorna viiiiiiner i vinden. Hur kul är det på en skala?

Jag har inte hunnit flytta på alla böcker. I panik flyttade jag på en massa kläder igår, två garderober ska ju tas bort.

Det är skitmycket på jobbet. Det är skitmycket hemma. Det är skitmycket på gården. I helgen blir inte mycket gjort för då är det simtävlingar i Visby både lördag och söndag. Och i natt måste jag skriva Mejl från gården. Hur blev det såhär?

Dessutom kom Hemmansägaren hem med följande bibelcitat till mig, jag minns det väl från mina år i söndagsskolan och  det förargade mig redan då. Mycket som står i bibeln är bra men det här retar gallfeber på mig:

Jesus hos Marta och Maria

Medan de var på väg gick Jesus in i en by, där en kvinna som hette Marta tog emot honom i sitt hem. Hon hade en syster, Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Marta däremot var helt upptagen med allt som skulle ställas iordning, och hon gick fram och sade:” Herre, bryr du dig inte om att min syster har lämnat mig ensam med att sköta allting? Säg nu till henne att hon hjälper mig” Herren svarade henne:” Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket. Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den skall inte tas ifrån henne.”

Lukas, 10 38-41

Så nu är jag arg på både Hemmansägaren och Herren.

Mien

10 Responses to “Den goda delen”

 1. Ingrid Says:

  Jag riktigt känner hur stressad och irriterad du är. Ha nu inte dåligt samvete för de där dubbelkopplade fönsterna.

  Vi har ännu ett rum med enkelfönster (salskammaren), men där bryr jag mig inte om att sätta i några innanfönster. Förr var det ett fasligt elände jag hade 14 innanfönster som skulle i och ur varje säsong./Ingrid

 2. Martin Says:

  Tänk så mycket bra det står i bibeln???

 3. Anna-Stina Says:

  Din Marta-avdelning är enorm! Min är f n plommon, päron, äpplen och däremellan vedsågning, höstjobb i trädgården + skjutsa behövande tanter hit o dit. Men medan vi är Martor kan vi TÄNKA på Maria-avdelningen! Kram!

 4. Veronica Says:

  Apprå bibelcitatet så minns jag det från konfirmationsundervisningen, och det retade gallfeber på mig redan när jag var tonåring.
  För det är väl ok för Jesus som kan trolla att skita i disk, tvätt, matlagning etc. Men om alla, även kvinnorna, skulle skita i sånt och bara tänka på vår själsliga utveckling så skulle världen gå under…. eller i alla fall vara full med snoriga, lortiga, hungriga och lusiga barn.

 5. Görel Says:

  Äh, kan vi inte se grabben som felciterad av en lat lärjunge? Klart att Marta hade rätt.
  Idag hade jag mellantjejen SKRIKANDE efter mig i mer än en timmes fredagsstädning, hon KRÄVDE att jag skulle sitta på kö för att få gå till frissan. Alltså inte ens bli friserad. Utan sitta i kö. Det funkade definitivt inte när jag var mitt i Marta-bestyren! Jag har alltid firat martadagen (i augusti)…

 6. admin Says:

  Ingrid, Martin, Anna-Stina, Vero och Görel;
  Det verkar som om Marta är ett begrepp! Vero, din kommentar är klockren! Hur mycket skjutsningar på barn, matlagning och annat hade Jesus egentligen att tänka på? Han kunde skrida runt där i sin tåga och dela på fiskar, utöva handpåläggning och bli bjuden på mat av snälla damer. Sen slutade det ju lite tråkigt men det var ju en annan femma.
  Mien

 7. stockbridge.2day.uk Says:

  This article is in fact a fastidious one it helps
  new net people, who are wishing for blogging.

 8. chat.yes98.net Says:

  Hello there, I found your web site by way of Google even as searching for a comparable subject, your site
  got here up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply become aware of your blog thru Google, and found that it’s really informative.
  I am gonna be careful for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future.

  Many folks can be benefited from your writing. Cheers!

 9. sns.interscm.com Says:

  Great blog right here! Also your site rather a lot up very fast!
  What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink in your host?
  I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 10. http://futuris-print.ru/ Says:

  My partner and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be what precisely I’m
  looking for. Do you offer guest writers to write
  content for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on some of the
  subjects you write with regards to here.
  Again, awesome blog!

Leave a Reply