Ass out of bed

Idag klockan 07:15:

- Emrik, Emrik, get your ass out of bed……Emrik EEEEEMMMMRIKK

Fy bubblan vad alla barn är trötta här på morgnarna. Och fy bubblan vad jag är trött själv. Det är bara Hemmansägaren som är pigg och orkar hitta på bus. Han är rätt jobbig faktiskt. Och barnen verkligen hatar hans megafonväckning. Men har man inte klivit upp efter andra väckningen, då blir det megafon! No mercy.

På tal om sega morgnar så har jag börjat oroa mig lite inför hästarnas installning.

 

 Det är jag som brukar åka på att vandra ner med pollarna till hagen varje vintermorgon. Numera är de ju tre stycken så jag vågar inte ta dem på en gång heller utan det blir ett fasligt knatande fram och tillbaka då hagen ligger nästan en kilometer bort. Jag ska ju dessutom vara ensam här nästan hela december och jag vet att jag kommer att fylla mina morgnar ändå, med ved och lamm.

Så nu är jag sugen på att köpa ett sådant här flyttbart vindskydd. Det fiffiga är att man då kan ha hästarna ute på natten. Vindskyddet kan man flytta mellan olika hagar så hästarna inte behöver gå på samma ställe hela tiden. Man kan också använda vindskyddet till lamm. Marias Hästeri i Grötlingbo har ett par sådana här vindskydd. Det skulle verkligen vara toppen med ett vindskydd, eller ligghall som det heter i djurskyddslagen. Gamla tant La Pascha ska heller inte ut och gå på isiga vägbanor med sina gamla, sköra ben så hon skulle må bäst av att stanna i den halkfria hagen. Om hon halkar kan hon bryta sig och då är det finito med henne.

Enda haken är att vindskyddet kostar 22 000 + moms. Varför ska det där med pengar alltid sätta käppar i hjulet för?

Mien  

4 Responses to “Ass out of bed”

 1. veronica Says:

  kan ni inte bara slå ihop ett vindskydd i vinterhagen av lite gammalt plank och plåtar? sånt brukar ju bli över när man bygger om? Annars kanske grannarna har nåt över?
  det enda kruxet är väl att man måste gjuta fast hörstolparna eftersom det blåser så förbaskat jämnt och vårt hyfsat stora grishus i Hablingbo faktiskt blåste iväg 25 meter en stormig natt.

 2. Riccos matte Anki Says:

  Vår ligghall är nu klar!!! Jag njuter för fullt på morgnarna när jag slipper gå ut o släppa ut hästarna, de är redan ute. Underbart! Maken stod o snickrade dag o natt några dar o stort o fint blev det (till alla mina 5 stora hästar) hela 45 kvm. Så nu vågade jag resa bort…

 3. Görel Says:

  Klart du ska ha en ligghall, flyttbar eller inte! Vilket schå det är att gå med hästar i vintermörker. Med ett vindskydd slipper du få ångest över att hästarna är ute när det plötsligt blir snöslaskstorm, och du slipper ut och jaga på vägarna.

 4. Veronica Says:

  Hör, hör!! Be Jonas spika ihop ett vindskydd innan han åker, så slipper du åtminstone en punkt på TO DO listan när de är borta i TRE veckor. Huga, hoppas du kan bunkra upp med mycket film hemma under tiden, och bra böcker.
  Jag är också gräsänka denna helgen, och ska alldeles snart ut och mata 60 frigående grisar i gyttjan. Lammen är betydligt mer lättmatade sen de slutade hoppa ur hagen som studsbollar och de bökar ju inte sönder hagen heller.
  Usch, gillar inte alls att vara ensam hemma. Detta huset vi har knakar och låter på så många konstiga sätt (råttor troligtvis) och ute låter det hela tiden som om nån tassar runt ( katt eller räv förhoppningsvis, i värsta fall ett lamm eller en gris för då måste man ut och jaga dem). Står och lyser med ficklampan och ser inte ett jota ut i mörkret, enda resultatet är att man känner sig fånig. Tur att du har Henning att ha sällskap med i alla fall.

Leave a Reply