VAB och you know what

Igår morse kom stora brorsan till mig och sa:

.- Mamma, jag känner mig lite konstig.

- Är du sjuk?

- Njaej, jag är bara lite yr.

Eftersom jag känner min son så väl började direkt en varningsklocka ringa i mig. När han säger “Jag känner mig lite konstig” så  kan det betyda Jag har 40 graders feber, eller, Jag mår jätteilla och ska kräkas inom 15 sekunder, ta hit en hink fort!

Den här gången betydde det 40 graders feber. När jag ringde och sjukanmälde honom till Havdhem skola fick jag veta att många, många barn var sjuka med liknande symtom, feber, ont i huvudet, ont i kroppen, hosta. En elev ska vara så dålig att denne vårdas på lasarettet. Och det kan ju betyda you know what, men det behöver ju inte vara det.

Fastän man har rätt att vara hemma med vård av sjukt barn så tycker jag alltid det känns jobbigt, allrahelst med de stora barnen. Ofta kan jag jobba ändå, åka hem på håltimmar och luncher och badda pannor och servera kall läsk. Men den här gången vågade jag banne mig inte lämna sonen ensam. Och H var i Stockholm på konferens. Jag var hemma och VABBADE igår och det är jag idag också. Lille killen, han är så varm, så varm. Vissa säger att man inte ska ge barn alvedon men nu gör jag det i alla fall. Jag tycker det är läskigt när de får över 40 graders feber.

Stora brorsan var så febrig igår kväll att han trodde vi åt frukost när vi åt kvällsmat. Han var yr och hade svårt att gå i trappan.

I natt har han fått sova i vårt rum så att jag kan ha full koll. Lille gubben.

Grannens katt Tiger har också lagt sig sjuk hos oss. Han säger sig vara säker på att det är svininfluensa.

Mien

2 Responses to “VAB och you know what”

 1. Anonym Says:

  Mien, jag ger också mina barn alvedon om de har 40 graders feber. Är det runt 38 så låter jag bli.
  Och bli nu inte uppjagad, men det är klart att det är svininfluensa och det är faktiskt inte så farligt, ungarna får feber, hosta och har ont i kroppen. DVS det är som en vanlig influensa. Barn får ofta en mildare form än vuxna, och det är därför man tjatat om att de ska vaccineras så de inte smittar vuxna.
  Det som glöms bort i den här hysterin är att när barnen blir sjuka så bygger kroppen upp ett livslångt immunförsvar mot den varianten av influensa, och det tycker jag kan vara bra inför framtiden.

  Gustav och Klara har båda varit sjuka denna vecka, Gustav fick 40,1 hux flux i söndags, Klara 38,8 i tisdags, men igår var båda friska och pigga och jag hoppas verkligen att det var svininfluensa de haft nu.

  (Enligt mig har medierna skrivit upp detta så mycket under sommaren att nu måste de yla på om varje dödsfall (fem hittills) men hallå, det dör typ 100 personer i vanlig influensa varje år, inte brukar de hamna på löpsedlarna.)

 2. Anna Says:

  Klart barnen skall ha alvedon om de har hög feber, det vill ju vi också ha, eller hur!? Skönt att se att flera skriver upp temp. och tider för alvedon. Det gör jag också. Hittade i fredags blocket där jag skrivit barnens temp. på när de varit sjuka. Brukar vara bra att dokumentera så man minns (jag har så kort minne..) om man behöver prata med sjukvården.

  Äldsta dottern leder “temptoppen” med 40.6 som hon hade en gång… Lillsnuttans feber i fredags var nog bara en hörntand som trängde sig fram.

  Lycka till med barnen! Hoppas de repar sig snart!!
  /Anna

Leave a Reply