När man får oväntat besök

Hade jättebråttom till jobbet. Då rullar det in en bil, med stort släp, på vår storgård. Det var två herrar som åkt till Hablingbo ända från Halland för att köpa en rundbalspress. Det visste att de skulle till Hablingbo och att rundbalspressens ägare hette Henrik. Vi trodde, naturligtvis, att det måste vara vår granne, som både har en sådan press och heter Henrik. Henrik svarade inte så vi bjöd in herrarna på kaffe. 

Vi hade så trevligt. Herrarna kom ursprungligen från Bosnien och de hade kvar ett litet jordbruk därnere. Eftersom jag, mitt första lärarår, arbetade med att just lära bosniska flyktingar svenska så hade vi så mycket att prata om. Hur det är i Bosnien nuförtiden och sånt. Vad de odlar där. Pressen skulle de frakta ända dit ner. Efter ett tag kunde vi också reda ut att det var en helt annan henrik de sökte här i hablingbo än den vi först trodde. Så hemmansägaren lotsade dem rätt. Men lite fika hanns det minsann med.

och så kom biblotekarien Tina från Havdhem hem med en rykande färsk bok till Vendla. I morgon ska nämligen Havdhems bokklubb åka in till stan och träffa författarinnan.

Ja, vilka trevliga besök vi hade igår!

Mien

Leave a Reply