Katter, fåglar och cirkulationspump

Jag har känt mig lite låg en tid. Inte haft någon skrivlust alls och det är ju inte likt mig. Förra veckan var jag helt förvirrad. Började skriva på ett Mejl från gården, kämpade och slet utan resultat. Till saken hör också att vi krönikörer på GA ska börja skriva i ett helt nytt format så jag är lite nervös för det också. Hur man ska få till det. Men så ringer jag GA och får veta att jag tagit fel på vecka. Det är min tur den här veckan! Har aldrig varit med om maken. Har aldrig, under mina åtta år, tagit fel på vecka förut. Det måste vara något allvarligt fel med mig. Hemmansägaren ordinerade vinterpromenader vilket jag åtlydde. Jag har varit ute med hund, utan hund, med stavar och utan stavar och med praktikant. Och utan.

Här är jag ute med vår praktikant på jobbet, Anass och hans hund Neo. Kolla snövallarna i bakgrunden! Alla mina släktingar i den norra delen av Sverige skrattar väl nu men så här mycket snö har jag aldrig sett på Myrvägen förut.

Jag läste också att om man känner sig nere så ska man umgås med vänner. Därför bjöd jag hit Peter och Anki. Här öppnar Peter en direktimport, med skruvkork, från USA.

Ricco var festfin.

Lady tog en cig.

Ja, det var en mysig kväll! Tack för att ni kom!

Vet inte hur den här bilden kom hit men det här är mitt nya zoom som jag fått av maken. Jag är inte riktigt överens med det ännu, zoomet alltså, men man kan ta närbilder på lååångt håll. Fast jag lyckas inte med skärpan.

Lördag morgon var det lammklippning för vissa på schemat. Jag låg och myste lite med Lilleman som har varit sjuk i helgen, krupphosta och feber.

- Jag sätter en hink här med en koltrast i. Lägger en stövel på locket så den inte tar sig ut. Du kan väl gulla lite med den under dagen? sa Hemmansägaren innan han for.

Koltrasten, eller svarttrast som min mamma säger, hade han hittat ute i lammhuset.

Men den koltrasten tog sig ingen vart för egen maskin kan jag säga. Den var liksom färdiggullad med.

 

Eller dead as a door nob.

Elof, den lille ornitologen, ägnade sedan resten av morgonen åt fågelskådning av död fågel.

Snöskottning har det också varit. Men det tycker jag är riktigt skönt. Man är ute. Man får ta i. Det blir fint. 

Mommo kom hit och fick storstryk i dinosauriememory.

Och fredag så kom det inte upp något varmvatten till badrummet. Stora syrran sa att hon inte tänkte åka till skolan om det inte gick att duscha så hon gick och lade sig igen. Morr. Jag fick dra in henne, i nattsärk, till grannen Henrik. Som tur var var pannrumsdörren olåst så vi kunde komma in och duscha trots att Henrik låg och sov.  Lite brydd var grannen då han senare kom ut i badrummet:

- Jag undrade jag vad det var för hårspännen som låg på handfatet. Och så luktade det parfym. 

Nu har Rohnströms Rör bytt ut cirkulationspumpen. Jag ringde fredag. Han beställde grejen fredag kväll och måndag morgon var den på plats! Misstänker att den där pumpen alltid varit dålig för nu har vi till och med varmvatten i köket, något vi inte haft på väldigt länge.

Lilleman har börjat spela Othello. Jag vill så gärna hjälpa honom men då säger han:

- Jag vill tänka själv, mamma!

Vad gör den här randige mannen?

Och varför ser den här trasten så sur ut?

Elof, gulliga vän, ge fan i fåglarna!

Den här helgen skulle man väl egentligen ha räknat alla fåglar vid sitt fågelbord och rapporterat in det till ornitologiska föreningen. Jag har inte räknat men sett att vi har flera fru domherre på besök, men jag ser inte karlarna. Var håller de hus? Den där gula i trädet tror jag inte är en domherre.

Hästarna har det bra i sitt hus, eller i sin igloo. En fara med lösdrift är att vissa hästar kan vara mobbade och inte få gå in i gemenskapen. Vi har lite det problemet med Olivia V när hon övernattar ibland på Skradarve. Olivia är ganska lågrangig och blir lätt bortpuffad av mer dominanta ston. Hon får inte alltid äta heller.

Men i vår flock är alla sams. Alla får vara med. No bullying.

Och så har vi tittat på partiledardebatt på Tv. Den här damen lyssnade jag lite extra på då en person i min närhet kommer att finnas med på Centerns lista till höstens val. Vem centerpartisten är? Det berättar jag tids nog. 

Och så ett litet husmorstips:

Om ni vill reducera barnens lördagsgodisintag så ska ni köpa riktigt äckligt godis! Det här godiset var till och med så äckligt att Lilleman lät det vara ifred. Det är måndag. Och vi har godis kvar!

Husdjuren är väldigt populära här hemma. Här tar Emrik kort på Elof i morse.

Mina fyrbenta vänner. Från vänster: en blodtörstig rottweiler, en spetsflicka och en katt i konsumkasse.

/ Mien 

8 Responses to “Katter, fåglar och cirkulationspump”

 1. Ingrid Says:

  Vi har också haft flera fru domherrar på besök i vinter och jag har också undrar var hanarna hållit till, men de här senaste dagarna har även de dykt upp. De är så vackra! Det är så roligt att se på alla fåglarna och försöka känna igen dem. Pappa var enormt fågelintresserad så han lärde oss mycket.

  Tack för en trevlig pratstund Mien!
  Kram Ingrid

 2. Ann-Marie Says:

  Hej Mien!
  Elof i konsumkasse, hur kan det vara att katter alltid vill krypa in i kassar och kartonger, dom kan ju bara inte motstå det.
  Och hur kan det vara att koltrasterna dör i år? eller så är det bara att jag råkar se det just i år. Två har legat döda på vår garageinfart och två har vi sett på stadsgatorna. De är hela så inget annat djur har varit i farten.
  Svarttrastar är det gott om så det är kanske självsanering.
  Kram Ann-Marie

 3. Anna-Stina Says:

  Jag har saknat din blogg, Mien, kul att du är i gång igen. Och det är inte underligt att du ´gått in i väggen´ efter en så´n julhelg du hade!
  Hos mig flyger koltrastar m fl ihjäl sig mot husväggen ibland när de i förskräckelse flyr för sparvhöken. Men de flesta klarar sig och flyger iväg efter de suttit stilla ett tag och fått hjärnan på plats igen.
  Kanske har era koltrastar drabbats av sjukdom liknande mina (och andras) grönfinkar i fjol?

 4. Åsa! Says:

  Vilken härlig start på denna tisdag, att få läsa din blogg!
  Ibland rinner kraften ur en, jag tror att det måste få vara så. Kram!

 5. Veronica Says:

  hej mien, vinterpromenader är bra mot mycket! jag går också ut en stund, ensam, om jag känner mig missmodig, rastlös eller frustrerad. efteråt kommer man tillbaka och kan ta nya tag. och om du kan skotta så hoppas jag att axeln är bra igen!!!

 6. admin Says:

  Ingrid!
  Tack själv! Det var en jättetrevlig pratstund! Nu kan jag höra din pigga röst i det du skriver också. Jag önskar jag kunde mer om fåglar. Jag har en kollega som är fågelnörd, jag får försöka lära mig lite av honom.

  Ann-Marie
  Jag har inte sett fler döda traster än den här. Ja, katter älskar verkligen att krypa in i saker, väskor, tvättpåsar and you name it.

  Anna-Stina
  Jag har inte sett några rovisar här vid Hägsarve. Om man räknar bort katteländet då.

  Åsa!
  Tack. Nu blev jag glad.

  Vero;
  Axeln är bättre. jag kan göra det mesta. Men inte simma. Det är lite tråkigt.

 7. sonja Says:

  Härligt att Du är på banan igen! Långpromenader och frisk luft renar hjärnan och ger ny energi.Sluta med att försöka vara alla till lags (har Du hört den förut?).Alla behöver människor som kan berätta annars blir samhället torftigt och trist. Bra att Ni har så mycket goda vänner omkring er i Hablingbo och dessutom har förmåga att skaffa er nyahela tiden! Memory är jättekul och jag tål stryk.Tack lilleman för en trevlig stund i bassängen medan Vendla och Emrik tränade. Jättekul at Ingrid finns på bloggen igen!

 8. Riccos matte Anki Says:

  Tack själva för en jättetrevlig o mysig kväll. Färden till båten gick bra. :-)
  Hoppas nu er lucka till kaminen går att öppna igen, kanske var det bara lite för mycket vinintag för att liksom hitta greppet eller…?
  Promenader hänger Ricco o jag med på så snart vi skottat oss ut, helt insnöade här nere i Nisse. Gillar snön - NOT!!! :-(

Leave a Reply