Pyssla med Ullrik

Visst är det här pilfinkar? De är ju så söta så man dör……Här äter de frön som ramlar ner från fågelmataren. Jag får ingenting gjort, sitter bara och tittar på alla fåglar.

Elof har lämnat sin matback i fönstret och sitte ute och skådar koltrast. Trastarna bryr sig inte om honom. De verkar tycka att han är störtfånig.

Ser ni domherrefrun, mitten till höger? Bilderna blir sådär när man fotar genom ett smutsigt köksfönster. Om det var någon ordning med mig så skulle jag putsa fönster i stället för att skåda fågel. Hå hå ja ja.

Och så ett ord från folkhögskoleläraren. Han har upptäckt ett allvarligt fel i Lillemas pyselbok som han köpt på Destination Gotland. På sidan femton finns övningen Tippa med Ullrik. Fråga F lyder så här:

Vad har en viking på huvudet?

1. blommor

x. långa kaninöron

2. horn

Enligt folkhögskoleläraren så är inget av alternativen rätt. För övrigt så berättar han att ordet viking bara förekommer på ett, enda känt ställe och det är på en runsten som man hittat i Hablingbo. Där berättas om en man som for i viking.

Och sedan upprörs maken av att det inte finns någon ansvarig utgivare till Pyssla med Ullrik. Jag vet inte om den frågan är lika stor som det här med Rikstrafiken och att det i framtiden kanske bara ska finnas en fastlandshamn.

/ Mien

6 Responses to “Pyssla med Ullrik”

 1. sonja Says:

  Känner mig medansvarig till “pyssla med ullrik”,eftersom jag var den som köpte den första till honom. Boken sysselsatte emellertid honom och mig på resa till och från Arboga, särskilt avsnittet “finn 5 fel” som han klarade galant och självförtroendet växte för varje fel han hittade!

 2. Ingrid Says:

  Nej Mien!

  Det är nog inte pilfinkar, det ser ut som gulsparvar. Pilfinken är brunare och har svart hätta, men vad gör det, dina fåglar är lika fina för det.
  Våra trastar bryr sig inte heller så mycket om katterna, men sparvhöken får dem att fly in i skydd i syrénhäcken.

  /Ingrid

 3. Anna-Stina Says:

  Skada att Ingrid hann före när jag skulle stila med mina lärdomar! I lördags hade jag en gärdsmyg alldeles utanför köksfönstret, så nu har jag offrat lite små blomfrön mm som jag hoppas att den hittar.
  Du kan koka tjock havregrynsgröt till koltrastarna, den hinner nog inte frysa innan de har slukat den. Jag strör ut h-gryn som blir blöta med alla äpplen de äter.
  Bry dig inte om att tänka på fönstertvätt, man mår mkt bättre av att skåda fågel!

 4. Yvonne Says:

  Tycker att maken skall kontakta Rikstrafiken - sådana fel är ju allvarliga. De har säkert makten över boken också!

 5. Görel Says:

  Men kanske är svaret långa kaninöron, ifall man tänker på en gammal viking (vi kan ju säga farmannabonde istället) där vissa kroppsdelar börjat växa igen?

  F.Ö var jag en gång med om att ett möhippegäng med plasthjälmar var väldigt nära att bli utkastade från Vikingabyn. Där uppskattades inte horn….

 6. admin Says:

  Sonja;
  jag tycker Pyssla med Ullrik är kul och bra. och visst har vikingar horn!

  Ingrid;
  Gulsparvar, de är jättesöta!

  Anna-Stina
  Här ska kokas gröt!

  Yvonne
  Ska ringa Rikstrafiken. Kanske har de fått statsbidrag till pyssla med ullrik?

  Görel
  Kaninöron ska det såklart vara!
  mien

Leave a Reply