Finskt eller arabiskt?

Fölungen heter ju Salama, vilket lär betyda blixt på finska. Men då fick jag ett mejl från en kompis, Jenny, som gratulerade till det fina, arabiska namnet!

Sedan skrev Jenny följande:

Salaam betyder ju fred, samma ord som shalom på hebreiska. Salaama är 
tex ett vanligt skolnamn, det finns en muslimsk friskola i Malmö som
heter så!

Mycket intressant!

Mien

One Response to “Finskt eller arabiskt?”

  1. Veronica Says:

    VAD har hänt med bloggformatet!!! hm, jag ska varsko gabbe om att du har trubbel, just nu gissar jag på att felet är att du klippt in på tok för stora bilder, med början med skolavslutning. Prova att justera bildformatet Mien! Dvs längden och bredden på bilderna, INTE “tyngden”.
    Veronica
    ps. jag behöver hjälp i förrådet med att bestämma vad som ska slängas och vad som ev. går att donera till Röda korsets loppis. Kan ni komma över någon dag? Gärna mellan kl 14-16 då det är rätt lugnt för mig.

Leave a Reply