Några bilder och funderingar från en kväll

Igår var Hemmansägaren på nåt möte i Stockholm.  

Jag är ganska kavat på många områden, men traktor, det kör jag inte! Så någon ensilage kan jag inte få in.

De här madammerna fick hålla till godo med hö.

- Hö är blääää, skrek de efter mig. Vi vill ha nåt goooodare! 

- När kommer husse hem, egentligen?

Ja, jisses vad vi har eldat denna vinter! Nu är snart veden slut. Maken tror den räcker vintern ut men jag tycker nog vi ska köpa ett lass. Det är inte dyrt att köpa ved. Jag tror det är billigare att köpa ved än att ta hem den från egen skog. När man tar vara på egen ved kan mycket hända. Man kör sönder traktorn. Man kör sönder motorsågen. Man kör sönder skogsvagnen. Vedklyven lägger av och behöver repareras för en sisådär 7 000. Man måste ta ledigt från jobbet för att hinna få hem veden. Och missar på så sätt en massa inkomster. Ja, ni hör hur billigt det är att köpa ved, va? Och visst är jag en positiv människa?

Nu har det börjat ramla ner snö från taken så det är problem när man ska stänga dörrar.

Alltså, hur kul är det på en skala att vara gift med en biologilärare?

Som samlar på road kills som han sedan kan dissekera med sina elever?

Till det här stället går min bil typ varje kväll.

För att hämta nysimmade barn- och ungdomar.

 Och ständigt behövs det handlas. Lilleman har lyckats tjata av mig en glass, igen!

Välkommen till familjen Niklassons mjölkrum! Ett av alla ställen på den här fastigheten som snarast behöver åtgärdas. Elementet? Jo, för annars fryser vattnet.

Så hemtrevligt med isolering i fönstrena!

Hur klarade mina förfäder de kalla vintrarna egentligen? Det kan jag fundera över.

Fiskgratäng, den enda snabbmat våra barn gillar.

- Vi vill inte ha hö! Vi kommer att dö!

Så kom han då äntligen hem igen, min make.

Lite rast vid ett överbelamrat köksbord.

Med en ny bok.

-Mmmmm, äntligen lite god mat igen!

Sedan är det lika bra att jag outar det med en gång. Hemmansägaren är snart indragen i en ny tobleroneaffär. Igår blev han nämligen bjuden på pizza i Sthlm på Lantmännens representationskonto. Vilken skandal!

/ Mien

12 Responses to “Några bilder och funderingar från en kväll”

 1. sonja Says:

  Tackor blir fort bortskämda och det går inte att konkurrera med torrt hö mot den väldoftande och jättegoda ensilagen,men ibland är det bra att vila magen eller?Lilleman är en glassoman och det måste man få vara i hans ålder. Han hittar lätt till min frysbox här i Sanda och njuter verkligen även om det är smälkallt ute.Jag som är blödig tycker det är okay att dissikera roadkills hellre än att döda för att göra det. Bravo Jonas och kul att se dig med en ny fräsch bok i handen!

 2. Veronica Says:

  Vad beror det här intresset för andra världskriget som karlar har egentligen?
  Det är en sån där grej som inte en enda kvinna i min bekantskapskrets bryr sig om. Däremot känner jag en skock män (dock ej G) som inte kan få nog av dokumentärer om andra världskriget, se filmer som Kanonerna från Navaronne, läser böcker om Stalin osv osv.
  Är det någon som har en teori om detta?

 3. Åsa! Says:

  :D Tänk jag blir alltid lika full i skratt när jag läser här vid dig. Du är verkligen en glädjespridare med dina små vardagshändelser.
  Så mycket mat man bär hem, vart tar det vägen? Jag tror hela vår familj har mask, inklusive katten…

 4. Ingrid Says:

  Tur att jag tittade in till dig Mien och fick dra på smilbanden en stund denna dystra dag när allt bara går fel.
  Tack för att du finns!

 5. Anna Says:

  Hej - oj härligt att läsa! Detta satte guldkant på en annars tråkig dag. Du är toppen!

 6. Jenny Says:

  Hahaha, tack för kvällens garv! Att han samlar på roadkills, ohooh… jag dör vad roligt.

  Förresten; “på nåt möte i Stockholm”…. anar jag ett visst förakt för storstan? :)

 7. admin Says:

  Sonja;
  När det gäller glass finns det ingen botten i den lille mannen. Men när det handlar om mat blir han mätt väldigt fort. Det är konstigt.

  Vero;
  Nej, du har alldeles rätt. Få kvinnor jag känner plöjer tegelsten efter tegelsten om andra världskriget. Män kan verkligen snöa in på EN sak och sedan läsa allt om det.

  Åsa;
  Tack för att du blir glad!

  Ingrid;
  Dagar som går fel är inte kul. Hoppas du kommer in i ett vinnarstim snart!

  Anna;
  Kul att du uppskattar bilderna!

  Jenny;
  Flera gånger har han kommit hem med ihälkörda rävar som han hittat också. Nej då, vi hyser inget förakt för storstan. Tvärtom är det kul att komma dit! På måndag är det min tur!

  Mien

 8. Ann Says:

  Jag förstår inte hur du hinner med allt! Familj, jobb, husdjur, blogg, könikor mm mm. Dessutom är din blogg rolig och engagerad och, vid behov, full av allvar och eftertanke.
  Beundransvärd är du!

 9. admin Says:

  Hej Ann!
  Så kul att Du tittar in här! Tack för dina fina ord! Men, njaej, jag är inte så fantastisk som du tror. Jag har många minus på min lista, ska du veta! Precis som alla andra! Fast, visst är det mysigt med lite beröm?
  Mien

 10. www.35gx.cn Says:

  I’m extremely inspired together with your writing abilities and also with the layout on your weblog.
  Is that this a paid theme or did you customize it your
  self? Anyway keep up the excellent high quality writing, it’s rare to see a great blog like
  this one these days..

 11. Marlene Says:

  My partner and I stumbled over here from a different website and thought I might check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to looking into your web page for a second time.

 12. bornholm.net Says:

  Thankfulness to my father who shared with me on the topic of this website, this weblog
  is really remarkable.

Leave a Reply