Saxofoner, bollkul och uppfinneri

Dagen idag började inte bra. Jag vaknade med blixtrande huvudvärk och mådde illa. Det händer ibland, ofta då jag är ledig och slappnar av. Hela förmiddagen låg jag pall. H var iväg och jobbade. Och sedan fick jag så dåligt samvete över allt som jag inte hunnit med att göra, tvätt, papper etc. Tack mamma för att du kom hit och lagade goda lammfärsbiffar och tog med dig en hel bilskuff med tvätt! Jag var väl inte den trevligaste idag och det är jag ledsen över.

I lördags gick jag på barnteater med barnen, Uppfinnaren. Den spelades på Folkan. Pjäsen handlade om pojken Adolfhe Sax och hur han uppfann saxofonen. Man fick inte ta kort under själva föreställningen.

Fredrik hette skådespelaren. Pjäsen var riktigt bra. Roligast för mig och storebarnen kanske. Femåringen satt ganska still men jag tror inte han förstod allt.

Kulturskolan har ett band som heter Adolhe Sax eftr och de spelade som avslutning. De var sjukt bra!!! Så fantastiskt med alla saxofoner. Och som det svängde!

Här ställer alla upp på foto. Efter extranummer, alla ville bara höra mer…..

Den här kontrabassaxen är väl stilig? Det finns tydligen bara två sådana i hela Sverige. Man fick inte gå upp på scenen och pilla på den lite……..

Tiger sov över. Han är inte så ofta hos oss längre, fine Tiger, tyvärr, för han har flyttat med sin matte och husse. Inte så långt bort kanske, bara tvärs över vägen, men ändå.

Henning har konstruerat. Här har han gjort en hjälm med en lampa på. Ska vara bra att ha då man jobbar på farliga platser där det är mörkt, som i en gruva till exempel, säger han.

Och här har han tillverkat en ratt till en lådbil.

Fast lite hjälp fick han med fastsättandet. Om man nu skulle tröttna på att ha en ratt så kan man……

…..vända upp och ner på hela anrättningen och så har man en dusch. Fiffigt va?

Lady tog kompisbild med Nani. Nani är en urgullig papillion som Lady brukar gå promenad med.

Lady i det som en gång var vår trädgård. Nu är det bara snö.

Reservdelarna till lammsaxen kom. Några skruvar och två plastmojänger. Hela kalaset gick på femtonhundra spänn! Sådant här ska man tänka på när man gnäller över hantverkarräkningar, reservdelar till maskiner är dyrt!

Henning har börjat på FG:s Bollkul. Fotbollsträning för de allra minsta.

Ledarna är toppen. De skapar vi-känsla.

De hittar på roliga kordinationsövningar.

Och lekar. Här jagar Henning Gustav. Man ska sno band ifrån varandra.

Det är roligt att sitta på läktaren och leka med nya objektivet. Den här bilden gillade Jonas.

Elof blev avporträtterad av lill-matte. Jättefint!

Naj, nu ska jag krypa ner i sängen. Imorgon, tidigt, åker jag till Sthlm på utbildning och blir borta ett par dar. I sådana här lägen skulle man ha en bärbar dator. Hur ska jag klara mig utan familjen? Och hur ska jag klara mig utan internet? Det är min skrivarvecka den här veckan. OM jag nu hade haft en bärbar dator hade jag kunnat jobba på båten. Det är svårt att skriva för hand nu med det nya formatet och allting. Att sitta och räkna tecken och blanksteg för hand är ingen höjdare……ettusenfetiosju, ettusenfemtioåtta…………..tretusentrehundratolv. Oj, nu blev det för långt, jag måste skriva och räkna om alltihop……

/ Mien

7 Responses to “Saxofoner, bollkul och uppfinneri”

 1. Veronica Says:

  JA, du borde verkligen köpa en bärbar dator. Att ha EN datorer i ett hushåll på fem är för lite!
  Men hur som, Stockholm dräller av it-caféer. Om du hinner fundera ut vad du ska skriva om, några formuleringar, inledningen och slutet på ett ungefär….du vet som man gör, så kan du nog få ner texten på en ledig timma.

 2. sonja Says:

  Fantastiskt med den lille mannens uppfinnarförmåga! Han är en riktig uppfinnarjocke. Kul att han börjat spela fotboll.Bra att du och barnen hade tid till lite saxkultur. Bra också att du inte har någon dator på båten, eftersom du behöver vila dig anser gamla mamma.Vendla är superduktig att rita och väldigt konstnärlig. Kul! Jag skall serva så gott jag kan, när du är på kurs. Hoppas den motsvarar dina förväntningar och att du får många nya trevliga kontakter.

 3. Jenny Says:

  Den som ändå hade en bråkdel av Hennings fantasi och kreativet. Då skulle man nog aldrig ha tråkigt! :)

 4. Åsa! Says:

  Det ser ut som om dom har riktigt roligt på sitt bollkul, precis så som det ska vara! Vilken konstnär ni har i familjen! Kattbilden är jättefin!

 5. Ingrid Says:

  Det är härligt med kreativa barn, hoppas att han fortsätter sin bana som “uppfinnarjocke”. Lycka till i Stockholm!

 6. Mohammed Says:

  I think this is among the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style is
  perfect, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 7. Jeanna Says:

  Good day! I could have sworn I’ve visited this site before
  but after going through some of the posts I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m definitely happy I stumbled upon it and
  I’ll be bookmarking it and checking back often!

Leave a Reply