Minus tjugo och sociala företag

Så var jag tillbaka, kom hem halv två i natt och nu är det bråttom till jobbet. De där nattliga båtresorna är inte mänskliga.

Av alla dagar så var jag tvungen att komma till Sthlm just i måndags. Det var minus tjugu grader och all trafik stod stilla. Det började med att Destinationen hade problem med att få ner landgången på grund av all is. Vi fick vänta. Och sedan var båtbussen försenad. Vi fick vänta. Vi skulle börja Stockholmsdagarna med att bli bjudna på lunch i World Trade Center. Det blev varmkorv på terminalen i Nynäs istället. Och sedan var all tunnelbanetrafik ovan jord inställd. Vi fick vänta och vänta och åka skitkalla bussar ut till Norrtälje och Rimbo för olika studiebesök. På kvällen, när jag kom till hotellet, var jag så nedkyld och kall efter allt frysande och väntande så det tog timmar innan jag var mig själv igen.

Dagarna jag deltagit i handlade om sociala företag. Vi har åkt runt och tittat på olika sociala företag. Ett socialt företag är ett företag som startas för att på något vis ta hand om människor och till exempel skapa arbeten för grupper som står långt från arbetsmarknaden. Jag ska ge fler definitioner ikväll.   Suderviljan och Lövstakoperativet är sociala företag. Det har, bortsett från första dagens frysande, varit två fantastiska dagar. Sällan har jag träffat så många engagerade och varma människor.  Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på allt jag fått uppleva. Jag arbetar ju själv med människor som ibland kan ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Att få se människor, som annars riskerar utanförskap, delta i gemenskap och med arbetsuppgifter som är anpassade efter vad var och en klarar av, det var härligt!

Skriver mer ikväll. Nu väntar en dag fylld med lektioner, än så länge oförberedda lektioner……Men innan jag tar tag i det ska jag skjutsa henning till ishallen. Spindelgruppen har istid nu på morgonen.

Tack mamma som hjälpt till här då Jonas haft långdag i Fårösund.

/ Mien

8 Responses to “Minus tjugo och sociala företag”

 1. sonja Says:

  Skönt att du är tillbaka.Det har varit jättefint att jobba med barnen som ju blivit så stora och jobbar på riktigt bra på gården.Min “hela veckans återblick gratäng” var väl inte någon gourmetupplevelse precis, men alla rester kom bort ur kylskåpet och ingen klagade utan tyckte det var bekvämt med en “egen mattant”. Jag slickar i mig det som ett bra betyg!

 2. Yvonne Says:

  Verkligen sämsta tänkbara läge att resa till fastlandet, när det var kaos där! Jag har varit så glad för att jag bor här i Visby och inte i Stockholm - som jag gjorde tidigare.

 3. Anna-Stina Says:

  Himmel, vilka dagar! Jöran tar sig bäst fram på cykel i Sthlm. Och det blev väl ingen sushi-upplevelse kan jag förstå.

 4. Jenny Says:

  Kan bara hålla med om att det var ett synnerligen dåligt val av tidpunkt att besöka storstan. Maken till kaos har jag aldrig varit med om. Kul att det var en lyckad upplevelse ändå! Nästa gång du är i stan får vi ses över en kopp kaffe. Då ska du inte frysa.

 5. admin Says:

  Sonja;
  Tack för all hjälp! Barnen är så nöjda!

  Yvonne;
  Men det var allt lite äventyrligt där i huvudstaden också….

  Stina;
  Ingen snö i världen kan hindra mig från att äta sushi!

  Jenny;
  Kommer kanske till stan redan nästa vecka igen! har lite ärenden som måste uträttas där.

  Mien

 6. Kurt Says:

  Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thanks

 7. purton.2day.uk Says:

  Thanks for sharing such a good idea, post is good, thats why i have read it completely

 8. www.zuaa.net Says:

  all the time i used to read smaller posts which as
  well clear their motive, and that is also happening with this
  piece of writing which I am reading at this time.

Leave a Reply