Jag hatar fästingar!

Svårt att komma upp

I år är det nästan inga fästingar på grund av torkan. Tvärtom vad som sägs i media. Men de fästingar som finns är riktigt farliga. Här är en lammunge som H kom hem med. Den krampade. Rullade med röda ögon. Var stel som en pinne, förlamad. Och som den skrek! Jag bad: Slå ihjäl den! Men H var envis. Ringde sin bror som är läkare och han sa att det kan vara hjärnhinneinflammation. Då blir man riktigt dålig men det kan gå över. Så, jag har matat med välling. Vänt honom varannan timme. Torkat bort kisset. Och sprutat med Engemycin. Vi hade kvar Engemycin efter några lamm men ledinflammationer, säkert också FÄSTINGAR!

UPPE!

Efter en vecka orkar nu lammet stå upp en kort stund. Han är så nöjd. Lammet fick panik av att vara själv så de friska ledinflammationerna gör honom sällskap. Att vara ensam tar kål på vilket lamm som helst, det är värre än fästingar.

Fort trött

Lammet blir fort trött. Bakvagnen hänger inte riktigt med än. Men jag är övertygad om att han kommer att bli frisk igen. Det var slarvigt att inte ha Flytics på alla lamm, men det var ju inte några fästingar i år….

Nu har alla lamm Flytics, alla utom två som smet för oss…

Mien 

6 Responses to “Jag hatar fästingar!”

 1. Anna-Stina Says:

  Inga fästingar? Rubens har haft flera dussin, även nu i torkan, och jag har inte heller sluppit undan. Tack och lov inga såna konstigheter som på era lamm, men Rubens har varit konstig sista dagarna, så man vet aldrig.

 2. Åsa! Says:

  Tänk om alla var så måna om sina djur som ni! All heder ska ni ha!

 3. Lindsay Rosenwald Says:

  I am now not sure where you’re getting your info, however good topic.
  I needs to spend some time learning more or figuring out more.
  Thanks for fantastic information I used to be looking for this information for my mission.

 4. Preston Says:

  Aw, this was a really good post. Spending some time and actual effort to create a
  good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get nearly anything done.

 5. www.searchpoint.net Says:

  Wow, that’s what I was searching for, what a
  data! present here at this webpage, thanks admin of this web page.

 6. Kai Says:

  I am sure this piece of writing has touched all the internet
  visitors, its really really pleasant post on building up new webpage.

Leave a Reply