Gräsklippningsexkursion

Superskön matta!

Jag avskyr vanligt hushållsarbete men att klippa gräs gillar jag. Man får vara ute i sin trädgård och man upptäcker den på nytt. Jag hade nästan glömt att vi har en sån fin hängmatta.

Krukmorot

När jag klippte såg jag att morötterna jag sått har grott. Grannarna är morotsodlare. När de sådde i våras tappade de ut lite frön på marken som jag sopade upp och planterade i en kruka. Mamma tyckte jag var heltokig som planterade morötter i kruka men visst är de fina?

Lavendelträd

Här är mitt lavendelträd. Det har övervintrat i ett ogräsland och verkar ha mått bra av det. Jag grävde upp det igen i våras. Nu undrar jag, ska man klippa sådana här träd?

Taklök

Taklöken och jag kommer bra överens. Taklöken kräver ingen som helst uppmärksamhet, den är nöjd att bara vara på sin sten.

En farlig Tiger på Hägsarvesavannen

Grannens Tiger kom smygande för att kolla vad jag höll på med. Han är allerstädes närvarande. Häromdagen hjälpte han mig måla fönster, då blev vi lite osams. Annars gillar vi varandra skarpt.

Rörigt

Jag hittar alltid mycket när jag klipper gräs. Här är sopborsten som varit borta en längre tid, men ingen har saknat den tror jag. Värre är det med fjärrkontrollen till TV:n som varit borta sen den 9 maj. Den dök inte upp nu heller.

Mien

7 Responses to “Gräsklippningsexkursion”

 1. Anna-Stina Says:

  Vilka trevliga bilder och d:o kommentarer! Jag får så behaglig känsla innanför bröstbenet - kan det vara i hjärtat, månntro? - av glädje och samhörighet i ute-glädjen.
  När Lavendeln blir för risig och eländig kan man klippa ner den och sätta topparna direkt i jord och får då nya plantor om man vill. Man kan också låta fröna ramla på hösten, de behöver frysa för att gro. Bättre är kanske att spara dem till doft, de har ju inte så mkt jord att ramla i när själva plantan bor i en kruka.
  Och morötterna ser mkt större och finare ut än mina, fast jag är glad att mina inte än har försvunnit till snigel-baby-mat. Asterplantorna försvann på en natt.

 2. Anita i Piteå Says:

  Du har jättefina bilder Mien. X-tra mycket tycker jag om dom som du tagit av Klintehamnsfolket, som du säkert förstår!

 3. Pernilla Says:

  Vilken fin dörr ni har! Jag läste även om lammungarna….stackars dem. Vi har nu för andra gången gett våra flytix för vi ska släppa dem på ett ställe där det tidigare varit en hel del fästingar. Vi får se hur det går…Om det inte går bra får de komma hem till mamma för vård. Vi har byggt ett litet hus till vår nappunge med hjälp av ett bord, en stor säck (för utsäde) och en matta samt en brun kavaj+hö att ligga på….En kompis skrattade så hon grät. Men för oss är Lotta värd sin “bagladykoja” utanför vår dörr. Jag ska skicka en bild. På tal om att klippa gräsmatta så gör vi inga större fynd för svärfar kör med en hiskelig fart runt i trädgården och klipper. Jag tror att det nog försvinner ett och annat, men jag är glad att han klipper åt oss.

 4. Veronica Says:

  Om du undrar var en svart Nike-keps passandes på en person av Henningsstorlek har tagit vägen så är den hos oss!

 5. admin Says:

  Veronica- tack för tipset! Lyssnade nu av telsvaret och hörde ett meddelande du talat in förra lördagen! Ring min mobil! 070 2085535 Det är den som gäller! Vendla längtar efter att vara barnvakt! Jag tror inte det är för pengarnas skull utan för att hon längtar efter barnen.

  Pernilla, dörren ser snygg ut på bild men är rätt risig i verkligheten. Vårt hem skildras som värsta idyllen på min blogg, jag måste göra nåt åt det. Jag ska börja ta bilder av vår sunkiga toa och uppehallgolvet med lossnande plastfyrkanter istället så du får se. Påminner nog mycket om ert lamms hus.

  Stina! Tack för all hjälp på festen! Och för den vackra buketten.
  Mien

 6. Shelley Says:

  This site was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me.
  Thanks!

 7. www.anapa-official.ru Says:

  Hi! I’ve been following your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out
  from Atascocita Tx! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

Leave a Reply