Avgrävd kabel och flexibelt lärande

Tack vare att någon kabel blivit avgrävd nere i Helsingborg så fungerade inte bloggen igår. Men nu är kabeln tydligen fixad. Jag var tvungen att ringa Gabriel till slut för det är väldigt jobbigt att inte komma in på bloggen! Vi hade en diskussion om servrar, back-upper och sånt där. Det är tydligen så att om servern, där jag har min blogg, packar ihop så kan hela bloggarkivet försvinna för alltid. Hemska tanke. Så nu ska Gabriel hjälpa mig att göra en back-up.

I lammhuset tultar det runt 100 högdräktiga tackor. Lite läskigt på något vis. Nu sover man inte många timmar i sträck. Vi är ute och kollar hela tiden. Men även om man kollar så kan det gå tokigt ändå……

En stolt mor.

Mitt i lamningen så har jag börjat en kurs. Inte så smart kanske. Kursen ges av Folkbildningsrådet och heter Flexibelt lärande. Huvudsyftet med kursen är att man ska lära sig att lägga upp en distanskurs. Folkhögskolorna ger mycket undervisning på distans och efter den här utblidningen så ska man väl typ kunna hålla i sådan undervisning, vara kursledare på en distanskurs. Vi får lära oss hur man skapar ett gott möte på nätet, hur man skapar deltagaraktivitet på de olika plattformerna, hur man hanterar konflikter på nätet, etc. Jätteintressant men liiiite svårt att hinna med. Satt och gjorde en inlämningsuppgift i nättres som skulle varit inlämnad för tre dagar sedan…… Jonas tycker väl kanske inte att mina studier kom så lägligt i tiden…..Även om man nu inte har för planer att bli distanslärare så tänker jag mig att ett flexibelt arbetssätt skulle kunna vara bra med den deltagargrupp som jag har, ( det heter deltagare, inte elever på Folkhögskolor) deltagare med ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Om man som deltagare en morgon känner att man inte pallar att sitta med andra i klassrummet så skulle det vara fiffigt att ha en plattform där elever…sorry, deltagarna, kan studera hemifrån under en period tills de mår bättre igen, istället för att de ska missa viktiga moment.

Ja, lite såna tankar har jag. men nu måste jag rusa till jobbet!

/ Mien

7 Responses to “Avgrävd kabel och flexibelt lärande”

 1. Ingrid Says:

  Vilken kraft och energi du har Mien, jag blir stum av beundran!

 2. Åsa! Says:

  Jag har läst matte, data och svenska på distans, ett utmärkt sätt att studera när man har arbete och familj. Fast det kräver lite diciplin, att ta sig tid.
  Idag har jag varit på föreläsning om sömn, mycket intressant!

 3. sonja Says:

  Kursen verkar mycket intresant så lycka till !

 4. Reta Says:

  Thank you for every other informative web site. Where
  else may just I am getting that kind of information written in such a perfect method?
  I’ve a mission that I’m just now operating on, and I have been at the glance
  out for such information.

 5. Jane Says:

  I always spent my half an hour to read this webpage’s content daily along with
  a mug of coffee.

 6. www.invisalign-doctor.com.au Says:

  I am curious to find out what blog platform you have been using?
  I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find
  something more risk-free. Do you have any suggestions?

 7. www.anvir.net Says:

  It’s very effortless to find out any topic on web as compared to books, as
  I found this piece of writing at this web page.

Leave a Reply