Slaktbilen, språkhistoria och spänt juver

Nu på morgonen kom slaktbilen. Vi har levererat vinterlamm. Egentligen hade jag anmält dem i slutet på april men det är stor efterfrågan på färskt kött till påsk så de ville ha dem nu. Vinterlamm är inte samma som vårlamm. Vinterlamm är födda på våren men har inte blivit slaktmogna till hösten utan måste födas över vintern. Vi är inte bra på vinterlamm. Inte alls.  Men hur man än gör så får man lika förbaskat vinterlamm, det är trillingar och sånt där som vuxit dåligt. Kanske senfödda lamm. Trots att slaktlammen har haft fri tillgång på foder hela vintern så tyckte vi inte att de var tillräckligt runda.

- Det blir nog inte några pengar, sa Jonas. Enda fördelen är att vi får mer plats i lammhuset nu i lamningen.

Och så hade vi årsdag igår. Vi firar inte våra årsdagar. Vi firar barnens årsdagar med pompa och ståt men våra egna orkar vi inte med. Ändå var det lite mysigt att boken årsdagsbarnet beställt kom just på rätt dag. Fredrik Lindströms nya poesibok, som han önskat sig av mig, hade jag inte lyckats få fram. Men det kan ju vara kul att få den på en annan dag också.

Inte gick det att få tag på smörgåstårta heller, det skulle ha varit beställt i förväg sa de på Bagarn´s och Fiskaffären. Det fick bli plastig köpetårta från ICA.

Jag:  Var den god?

Han: Mmmm, den var god.

Jag: Smakar den inte köpetårta?

Han: Jo, det är lite plastig köpetårta över den. Den är väl sådär.

Fast vi kunde ha ätit bättre. Mamma hade bjudit oss på middag men vi får ha den middagen tillgodo. Vendla var i stan igår och Henning på fotboll så det var inte så kul att åka till Vesterby utan dem. tack ändå, mamma!

Tackan med jättedottern har problem. Ungen suger bara på ena spenen. Det är inte helt ovanligt att ungarna har en favoritsida. Igår var det ena juvret  svullet för det var så fullt av mjölk. Vi mjölkade ur en halv liter för att lätta på trycket. Får se hur juvret ser ut idag. Mjölken fryser vi naturligtvis in till kommande behov.

/ Mien

9 Responses to “Slaktbilen, språkhistoria och spänt juver”

 1. Mats, kusinen i U-a Says:

  Grattis Jonte!
  Efter att ha läst vad UNT:s recensent tycker om Lindströms nya bok “Evolutionen och jag…” kanske jag ska gratulera dig till att du inte fick den. Total sågning idag!
  Annars mest slutspel här i U-a, äntligen bra i många sporter. Tufft att hänga med på Sirius, Almtuna, Storvreta och ikväll Uppsala Basket semi mot Sundsvall. Kämpigt med alla pregames innan…. Kan du väl tänka på när ni kämpar på med lammungar….?
  Jag ringer efter matchen! Mats

 2. Anna-Stina Says:

  Jag håller mig till mödrasidan: konstigt att inte mjölken automatiskt går över till andra ´kranen´! Hur är det för människo(m)ammor?

  Ja betr boktokiga då: Jö köper böcker i Japan så han ska sända hem dem per post, vis av hur mkt övervikten på flyget dit kostade (presentböcker, önskad lakrits o kikärter m m, tunga saker!)

 3. sonja Says:

  Jag smsade Grattis till Jonas i tisdags. Du har naturligtvis din födelsedagsmiddag innestående till ett lämpligare tillfälle och det är klart att barnen skall vara med,annars är det inget kul. Vi ses i Påsk.

 4. Gabriel & Veronica Says:

  Grattis, grattis, hur gammalt årsbarnet nu än är ;-D
  Och vi firar inte heller våra födelsedagar. Vi orkar inte ens köpa julklappar till varandra. Men en bok piggar alltid upp! Och det handlar inte om kärlekslöshet, för kärlek ligger inte i att köpa grejer. Utan att jobba tillsammans, äta tillsammans, vara en familj tillsammans och säga “jag älskar dig” ofta!

 5. admin Says:

  Mats;
  Total sågning av böcker och filmer brukar ha motsatt effekt på din käre kusin, då blir han ännu mer intresserad!

  Stina:
  Människor har samma problem som djuren.

  Sonja:
  Ska bli så kul att träffa alla! Så länge sedan vi såg Adam och Linn och det ser barnen verkligen fram emot.

  Gabbe och Vero!
  Så sant. Så sant.

  / Mien

 6. admin Says:

  Mats
  Som Fredrik Lindström själv har sagt om sina egna texter : Det måste finnas något mitt i mellan Tranströmer och svensktopp.
  Är det något som sådana där kultursnubbar eller tanter ogillar så måste jag absolut se eller läsa det.
  Jonas

 7. Bennett Millen Says:

  Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 8. Moses Rattay Says:

  Simply wanna state that this is very useful , Thanks for taking your time to write this.

 9. Xforce 2019 Crack Says:

  Awesome post.Thanks Again. Cool.

Leave a Reply