Trevliga möten men otrevlig elräkning

Ibland blir man bara så trött på sitt lärarjag. På sina egna ideér. På sin egen röst. På sin egen lärarengelska. Därför bjöd jag in Lucinda till min engelskklass häromdagen. Lucinda har flyttat med sin gotländske man till Hemse från England och skulle berätta för oss om hur det var.

Här ställer min kollega Benny frågor till Lucinda. Men istället för att samtalet skulle handla om kulturskillnader i vardagen så tog det en helt annan vändning. Lucindas äldste son har downs syndrom och det var mycket på grund av honom som familjen valde att bosätta sig i Sverige. Samtalet kom att handla mycket om funktionshindrades situation i England och i Sverige. Att det är lättare att få hjälp till sitt barn i Sverige och att de funktionshindrade barnen har en ljusare framtid här. Klassen är väl ibland lite trött på Hemse men Lucinda fick dem på andra tankar, hon sa att vi skulle vara tacksamma över det liv vi har här.

Lucinda är sångerska och spelar i Dejavue, tror jag man skriver. Hur som, de spelar på Hemse Matsal den 28 maj och flera i klassen ska gå dit och lyssna.

- Lucinda, hon var grym! sa eleverna efteråt.

Min bil har gått fetsönder, något med styrhjulet och kan ta minst en vecka att fixa. Så nu har vi bara en bil och måste samåka överallt! Igår skulle jag hämta maken ute på samhället. Han hade suttit på bibblan och läst på inför någon lektion. När jag kör Storgatan fram får jag se något som lyser. Eller som Astrid Lindgren skriver då Emil träffar den där kompisen i Mariannelund, när två pojkar, av precis samma skrot och korn, möts…..

Mats Christiansen, Jonas gamla kompis, är tillbaka på ön! Det var ett kärt återseende kan jag säga! Mats har köpt hus i en för oss, mycket välbekant socken. Så de här herrarna kommer säkert att träffas igen!

Och så kom elräkningen. Hur, HUR har vi fått så hög elräkning? 5823 kWh ! Är detta normalt på ett kvartal? Kom ihåg att vi har vedeldning! Alltså vi värmer inte upp huset med el.

/ Mien

PS. Svänghjulet ska det vara, som är trasigt på bilen. Maken tycker det är konstigt att jag aldrig kommer ihåg någonting. Men svänghjul, styrhjul, är det så stor skillnad da?

10 Responses to “Trevliga möten men otrevlig elräkning”

 1. Anna-Stina Says:

  Tvättmaskinen är väl boven i ert fall, och hade ni inte el-element på nya loftet?
  För jämförelse: 3.959 kWh samma period för mina el-uppvärmda 60 kvm och jag har ändå vedeldning hela dagen i samma yta. Har inte kollat senaste räkning, det är ju höjt pris på flera fasta avgifter.

 2. Ingrid Says:

  Lite mysko Mien!

  Vi har ju kört enbart bergvärme februari och mars plus att det stod en avfuktare och blåste i 14 dgr efter branden och vår förbrukning var lite lägre än er.

 3. Ann Says:

  Hej Mien!

  Min gamla mamma har luftvärmepump och får elräkning varje månad. I januari var räkningen oskapligt hög, så hon ringde GEAB och frågade och mycket riktigt: det var fel. Ganska mycket fel dessutom. Er räkning kan ju också vara fel….

 4. Hanna Says:

  Ja inte har ni slagit oss. Vi har bergvärme och en sanslöst hög elräkning.

 5. Yvonne Says:

  Vad kul, träffade Mats C av en slump häromdagen. Verkar vara en trevlig kille.

 6. Hanna Says:

  Ok ni slår oss lite 5496kWh

 7. Anna-Stina Says:

  Betr fel av Geab: Medan jag höll på att bygga här tog jag mig inte tid att kolla elräkningarna. Småningom räknade jag som besatt, kom på felet och fick rättelse och återbetalning för en tid mer än ett år. Det blev fel igen, men då kollade jag snabbare, fick en mindre återbetalning. Nu ligger jag efter med kollen igen - undrar om det kan ge 1000-lappar fler gånger?
  Men det tar en himla tid att kolla, man måste tänka på alla ändringar av fasta avgifter och skatt också.

 8. Jesper Andersson Says:

  Jonas Niklasson och Crazy. Sannerligen en trevlig bild på två synnerligen trevliga män. Nostalgisk? En smula!

  Jesper

 9. Karina Says:

  Hur i sjutton kommer man fram till att elräkningen är fel?

 10. bornholm.net Says:

  Good information. Lucky me I recently found your website by accident (stumbleupon).
  I have book marked it for later!

Leave a Reply