Skolresan, jo, naj

Det blev två fullspäckade dagar i Sthlm med eleverna. Jag har varit på rätt många såna här resor vid det här laget. Därför lade kollegorna och jag in fri tid på stan redan första dagen. Annars ska de stackars eleverna plåga sig igenom ett antal museér innan de äntligen, i bästa fall, får någon stressig timme, innan båtbussen ska gå, till eget förfogande.

Jag tror man som lärare ofta planerar in för mycket. Bara att lära sig hitta i centrum, åka tunnelbana till och från hotellet och komma till olika mötesplatser på utsatt tid kan vara nog så lärorikt. Det är en trygghet att veta att man faktiskt hittar lite i Sthlm så att man kanske vågar åka dit själv någon gång. Eller som en av eleverna uttryckte det:

- Nu vågar jag gå lite vilse i Stockholm!

 Att bara bussas runt till olika ställen i grupp lär man sig inte så mycket på egentligen. Vi köpte 72-timmarskort till alla och det utnyttjades verkligen! Vi tjänade in kortet bara på pendeln till och från Nynäs.

Vi försökte också göra så att man fick välja på olika aktiviteter.

Men vi gjorde också saker gemensamt. Alla besökte till exempel Kaknästornet. Jag har aldrig varit där förut. Vi var många som tyckte det var lite läskigt att åka de 28 våningarna upp till restaurangen.

En dagens kostade 90 kronor och då ingick inträdet till tornet. Det var vita dukar och bordsservering och maten var helt OK. Jag åt lamm. Mina kollegor drev som vanligt med mig, en sysselsättning de finner stort nöje i:

- Naj, niu ska vi se om di kan lage lamm här i Ståckhålm. Jo, naj ( Johannes påstår att alla gotlänningar säger jo-naj hela tiden, i samma mening. Är maten god? Jo, naj….)

Lammet? Jo, naj, det var väl gott, lite segt kanske, jag är ju van med mer hängmörat. Men jo, naj, annars var det inget att klaga på.

Och utsikten gick inte av för hackor.

Jo, naj, jag gick aldrig på Iron Man 11. Alla fick välja film på Filmstaden så då valde jag Snabba cash.

/ Mien

3 Responses to “Skolresan, jo, naj”

 1. Anna-Stina Says:

  Jo, naj, men var vad jag la märke till när jag återvände till ön för 11 år se´n!

 2. Alton Says:

  It is in reality a nice and helpful piece of information. I am happy that you shared
  this useful info with us. Please keep us up to date like this.
  Thanks for sharing.

 3. Jacquetta Says:

  Simply want to say your article is as astounding. The clearness in your post is simply nice and i can assume you’re an expert
  on this subject. Well with your permission let me to grab your feed
  to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the
  gratifying work.

Leave a Reply