Simning och musik i rök och aska

Fredag och lördag var det premiär för simtävlingen Kneippbyn Swim, något som Hemsesimmarna absolut inte ville missa. Våra storebarn här hemma har laddat i veckor inför cupen.

Taggade till tusen kom de till Solbergabadet i fredags.

Jag älskar att se på simning. Det gör inte Henning. Hur löser man det? Jo, han fick en legolåda av mig och satt nöjd och byggde ute i vestibulen. 

Det är mycket nerver inför varje start. Här laddar Emrik inför 100 bröst. Till höger Peppe Borg, pappa i Hemse BK Sim och funktionär vid tävlingar.

Och här går starten. Mycket kan gå fel vid starten så att man blir diskad, man måste stå precis still i startögonblicket.

Men här kommer han iväg utan problem, lite sen kanske.

Tur att Emrik är så stark i vattnet så han kan knappa in på de andra.

Och så är det syrrans tur. Hon har blå badmössa på bana tre. Längst till höger, halvt dold, ser ni mamma Karin från Hemse BK, också hon funktionär. Jag måste gå den utbildningen jag också så att man kan hjälpa till.

Insimmet är väldigt viktigt, det är då man har chansen att räkna på hur många simtag man måste ta från vimplarna till varje vändning, extra viktigt i ryggsimmet. Vendla upptäckte att hon är tvungen att ha händerna på sidorna om pallen för att få bra grepp. Pallarna på Solberga liknar inte de i Hemse.

Hon kommer iväg bra i starten.

Go Vendla! Kör! Kör! skriker vi på läktaren. Jag är urusel på att ta simbilder. Borde naturligtvis ha tagit en bild på hela heatet som Vendla faktiskt ledde ända till slutet, precis på mållinjen blev hon dock omsimmad med någon hundradel……så jäkla spännande……

Lördag höll mommo ställningarna i Solbergabadet, tack för det! Det blev lite medaljer minsann. Silver för Vendla i fjäril, brons för Emrik i fjäril och brons till de båda i lagkapp.

Det här är mannen som lär barnen att simma, tack Johan! Lördag var det dags för honom att fira sin och sin frus, Lucindas, 40-årsdag. Hemse BK var lite oroliga att ingen från simsektionen skulle dyka upp men alla simfamiljerna var där! Självklart att man vill hedra en så fantastisk tränare!

Roger och Tommy underhöll under middagen, ett jäkla bra drag var det! Vi blev bjudna på helgrillat lamm. Barnen åt massor efter två dagars tävlingar på Solberga. I bilen hem sa alla barn:

- Vilket gott kött det var mamma!

Lucinda var glad!

Sedan uppträdde hon med sitt band Deja Vue. Alltså, ni anar inte hur bra de är! Lucinda sjunger grymt bra! Hennes Micael Jacksson medley och hennes Lady Gaga medley var så grymma så man blev alldeles knäsvag.

Emrik, som spenderar nästan all ledig tid bakom gitarren, var väldigt imponerad.

Henning gillade rökmaskinen mycket. Det var en härlig kväll. Synd bara att Jonas inte fick uppleva musiken men han har säkert andra fantastiska upplevelser att delge oss. Nu är Jonas på väg hem, i absolut sista stund. Efter att hans plan lyft från Irland nu på förmiddagen har de stängt det brittiska luftrummet på grund av askan.

/ Mien

6 Responses to “Simning och musik i rök och aska”

 1. Anita / Piteå Says:

  Förbaskade askmolnen, jag är rädd för att det blir nåt tokigt nu till helgen när mormor Sonja och Lukas är på väg till mig.Jag ska hålla alla tummarna att det går bra

 2. Åsa! Says:

  Grattis till simmarframgångarna! Så duktiga dom är!

 3. veronica Says:

  Jag tänkte också på Jonas när jag hörde att Eyafjallasjokull (eller vad den jämrans vulkanen nu heter) stängt brittiskt flygrum!
  Men man kan ha det värre än att sitta fast på Irland.
  Läste just om en isländsk fårbonde i närheten av vulkanen på DN.se, de har det TUFFT! De hade fått ha GPS när de skulle ta sig över gårdsplanen de första dagarna av utbrottet, och nu matar de djuren med gammalt hö eftersom allt gräs på mils avstånd är svart av aska….

 4. sonja Says:

  En härlig förmiddag på Solbergabadet, då jag skrek mig hes.”Hör simmarna det frågade jag Viktor,Nej man hör inget i bassängen,men det hör till att cocha!” Bra och välordnat av Visby Simmsällskap med matkuponger på Etage med pastaträningsmat till alla simmare. Jag åt dagens lax som var jättegod samt salladsbuffe och då hade jag laddat upp för eftermiddagens gräsklippning i Sanda. Tack Vendla och Emrik och simgruppen som verkar ha jättekul tillsammans med många glada skratt och uppmuntrande ord till varandra!

 5. Audrea Says:

  Whats up are using Wordpress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m
  trying to get started and set up my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog?

  Any help would be greatly appreciated!

 6. German Says:

  You need to be a part of a contest for one
  of the greatest sites on the net. I am going to recommend this web
  site!

Leave a Reply