Första doppet

En fördel med att inte klippa gräset är att vildtulpanerna har möjlighet att växa sig stora och fina. Hela trädgården är full av vildtulpaner. Ogräs tycker många hablingar men jag tycker de är fina.

Igår kväll fick jag möjlighet att klippa lite. Syrran gav mig ju tipset att be barnen klippa. Det gör jag ibland men det felar aldrig, efter ett par minuter har de kört klipparen i en sten eller gammal stubbe eller så. Vår gamla trädgård är svårklippt och bara jag vet var alla faror finns.

Storebarnen bestämde sig för att cykla till Nisseviken. Henning ville också cykla men han fick åka efter med sin far i bil. En mil är lite långt för honom ännu att cykla själv.

Lite besviken blev vår Lilleman då han insåg att bryggorna inte var utlagda än. För att bada måste man gå balansgång på stålskenorna ut till badplatsen och det får man bara göra då man är lite större och kan simma.

Nej, han fick sitta kvar på stranden.

Så länge behövde han inte sitta själv för vattnet inbjuder inte till några längre simturer ännu…..Emrik, den galningen, cyklade till Nisseviken två gånger igår och badade två gånger. Brrrrr…….

Om Jonas badade? Ha, ha, han badar bara i slutet av augusti när vattnet är fisljummet…..

Ännu är det lite kvar innan det kan bli sommar. Bryggorna måste läggas ut och stranden behöver städas.

Tack Jonas för fina bilder! Hittade förresten en bild från början på maj. OBS! Bilden är inte arrangerad…..

En helt vanlig söndag i maj med familjen Niklasson….

/ Mien

3 Responses to “Första doppet”

 1. Riccos matte Anki Says:

  Håller med Jonas, badar oxå bara i augusti - i Medelhavet. Där är det fisljummet, jätteskönt… Tills dess håller jag mig på land :-)

 2. sonja Says:

  Jag badar helst i bassäng.Man är ren och fin när man åker därifrån.Efter ett strandbad så är bilen full med sand liksom fötterna och handdukarna osv osv. Jag badar dock jättegärna med barnbarnen,men skulle aldrig åka ner ensam bara för att bada,man har väl blivit gammal och bekväm? Det är mysigt att plocka snäckor och ha med sig en god matsäck och bara vara vid stranden.

 3. banners.fitness.ee Says:

  You really make it appear really easy together with your presentation but I to find this matter to be actually one thing which I think I might by no means understand.

  It kind of feels too complex and extremely extensive for me.

  I’m taking a look ahead for your subsequent publish, I will
  try to get the hang of it!

Leave a Reply