Ingångslön för lärare?

Louis Barnes, ordförande för Lärarförbundet, skriver på ledarplats i dagens GA. Vissa saker håller jag med honom om. Speciellt det där med arbetsron i skolan. Som det är nu så rivs skolan upp vid varje val och nya påfund införs. Att ha blocköverskridande överenskommelser om skolan som ska gälla över tid tycker jag är en bra idé. Bara det inte blir alltför solkiga kompromisser…..

Men att svenska lärares ingångslön idag skulle ligga på 27 498 kr ? Jonas och jag har arbetat i skolan i över femton år, vi har mer utbildning än vad som krävs. Ingen av oss har kommit upp i 27 498 kr ännu. Om nya lärare kan få den ingångslönen är jag den förste att gratulera. Kan någon förklara?

/ Mien, medlem i LR ( Lärarnas Riksförbund)

( tyvärr kan jag inte länka till artikeln för jag hittar den inte på nätet….)

5 Responses to “Ingångslön för lärare?”

 1. Åsa! Says:

  Den ingångslönen måste vara ett feltryck i tidningen?! Jag kan som förälder också tycka att skolan måste få arbetsro, i dubbel bemärkelse.

 2. Ingrid Says:

  Här har du länken Mien

  http://helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=6026402

  Kram och ha en fin pingst!

 3. Martin Says:

  Enligt SCB så är medellönen för Sveriges alla kommunanställda grundskolelärare 24 900, så jag har svårt att se hur ingångslönen skulle vara 27 500???

 4. Cajsen Says:

  Enligt Lärarförbundets hemsida var ingångslönen i november 2008 för gotländska lärare i Grundskolan år 4-9 22100-23050 kronor/Cajsen

 5. Lindsay Says:

  Awesome things here. I’m very glad to peer your article.
  Thank you so much and I’m having a look ahead to touch you.
  Will you kindly drop me a e-mail?

Leave a Reply