Vaccinationer, förvirrad hämtning och hjälpbåtar

Vi har en lammunge som har ont i benet. Här pysslar Emrik med den i trädgården. Det blev en rätt kul bild.

Eftersom det även var dags att vaccinera husdjuren så bestämde vi oss för att ta med lammungen till veterinären. Det är inte alltid man kan åka iväg med lammungar till veterinären varje gång de har ont nånstans, det kostar mer än vad lammungen är värd. Men ibland vill man veta vad som är fel, det är också värt en del.

Jonas och jag packade in alla djuren i bilen. En lammunge, en hund och två katter. Elof var måttligt road.

Det såg länge ut som om Missi skulle slippa undan men precis när vi skulle åka dök hon upp så då tryckte vi in henne i en liten bur också.

Elof var rätt cool men Missi skrek hela vägen till Fröjel. Vi var tvugna att sätta på radion på högsta volym för att överrösta henne.

- Jaha, och här kommer ni hela familjen, sa veterinären när Jonas och jag ramlade in på mottagningen med alla djur.

Det måste ha sett rätt kul ut.

Oftast är det ledinflammation orsakad av fästingar när lammungar har ont i benet. Alternativt en tynntagg i klöven. Eftersom den här ungen inte svarat på behandling ville vi veta vad som var fel. Troligtvis så har den här ungen fastnat och dragit sönder knäleden. Inte kul. Då finns det just inte så mycket man kan göra.

Lady och katterna fick sina sprutor utan problem. Det kostade skjortan. Men jag har haft katter som dött i kattsjuka och det är inte kul alls. Stora, fina katter som bara dör. Och Lady är inte välkommen till brukshundsklubben om hon inte har godkänt vaccinationskort.

Jonas ville att jag skulle ta kort på gullkragarna och det lilla äppelträdet som blommar samtidigt.

- Det här är väl för snyggt, sa han.

Tyvärr gör det sig inte så bra på bild.

 Vårt Belle de Boskop blommar något fantastiskt i år. Vinbärsbuskarna börjar komma igen. Henning jämnade dem med marken förra året med tynnsaxen. Då var jag sur men nu tror jag de mådde bra av det för nu kommer det upp nya, fina.

Annars börjar jag längta efter att barnen ska få sommarlov. Igår kväll var Jonas representant för Hemse Sim och städade HBK-lokalen på Hemse. Jag skötte alla körningar. Efter fjärde resan Hablingbo- Hemse tor blev jag sittande i bilen utanför simhallen. Jag väntade och väntade. Ingen kom ut . Då kom jag på att jag ju redan varit och hämtat vid simhallen, det var ju vid brukshundsklubben jag hade en hämtning. Snacka om att vara förvirrad.

Annars går mina tankar till fredsaktivisterna på hjälpbåtarna utanför Israels kust. En av de saknade svenskarna är god vän med min kompis Jenny och var med på hennes disputation förra året. Hoppas dagen idag kommer att ge oss goda nyheter. Men flera människor har fått sätta livet till, en katastrof  har redan skett.

/ Mien

One Response to “Vaccinationer, förvirrad hämtning och hjälpbåtar”

  1. Eva i Västervik Says:

    Himla vá fint Ni verkar ha i trädgården nu, ger nya jobben mera tid hemma eller har Ni följt bloggråden och satt över klippandet till barnen?
    Härligt med Dina bilder och berättelser, dessvärre blir man lite orolig när det varit tyst ett tag, men naturligtvis får Du Blogg-vila!
    Kramar:)

Leave a Reply