Flöjtkvartetten på dagis

 Tänk så konstigt, om ett par veckor slutar Lilleman på dagis. Hur många år som helst så har vi kört barn till dagis och snart har vi inga dagisbarn längre……snyft….!

Igår stannade jag kvar ett tag på dagis, det skulle komma gäster som jag var lite nyfiken på. Medan vi väntade visade Henning mig vad han pysslar med på dagarna.

Här klipper han, fröken Christina i bakgrunden. Alla våra barn har gått på Tallen i Hemse, avdelning Kotten, och alla våra barn har haft samma fröknar. Det är jag glad över. De pratar ofta dagis och har gemensamma minnen.

Henning älskar dagis och att handarbeta. Men vilka var då gästerna som skulle komma? Jo, det var Kulturskolans flöjtkvartett som övat in barnvisor.

( Jag har föreslått att Henning ska ge den här polisskjortan till kusin Lukas då den börjar bli lite kort i ärmarna. Men den är inte kort alls, säger Henning….Vi har i vår tur ärvt skjortan från Polis-Pernillas barn i Bunge….den har varit populär….)

Kvartetten spelade så fint, i stämmor, med flöjtfröken Annika i mitten. Flickorna hade skrivit en musikalisk saga som de berättade för barnen och så spelade de låtar som barnen kände till och kunde sjunga.

Henning och jag satt nära varandra och lyssnade och sjöng. Och vi var så stolta, så stolta över stora syrran.

Tack Annika och flöjtkvartetten för fin musik!

/ Mien

One Response to “Flöjtkvartetten på dagis”

  1. sonja Says:

    Musik öppnar alla dörrar och jag hoppas Henning börjar spela något instrument också. Då kommer det att finnas en hel orkester vid Hägsarve!
    Senast jag hämtade Henning så hade han gjort ett akvarium av papp som han stolt visade för mig. Jag hoppas verkligen att den kommunala skolan kan ta tillvara den lille uppfinnarjockes talanger och utveckla dem vidare.

Leave a Reply