Cykel, sladd och Talang

Min kropp mår dåligt. Den är stor och tung och gör ont. Den här sommaren måste jag försöka ta hand om mig själv lite bättre. Två dagar i rad har jag nu cyklat till jobbet, jätteskönt. Det är exakt en mil från Hablingbo till Hemse så det är perfekt cykelavstånd. Anledningen att man inte cyklar oftare är väl dålig morgonplanering helt enkelt. Att man sitter och bloggar tex…… Nej, men skämt åsido så beror det oftast på att jag behöver HEM så fort som möjligt. Någon, häst eller barn, ska skjutsas hit eller dit och vara någonstans en viss tid. Nu när Jonas också jobbar på Folkan så är det lättare, såklart.  Och i höst kommer det att bli ännu lättare att ge sig iväg per cykel då Henning ska börja åka skolbuss och inte behöver skjuts till dagis längre.

Vägkorset ute på Mästermyr. Fyra kilometer kvar till Hemse.

Det är vackra vyer man cyklar förbi. Gårdarna som syns långt borta är stenstugårdarna, de är helt omgärdade av gula rapsfält. Några av fälten är faktiskt våra men det är inte vår raps, vi arrenderar ut den här marken.

På jobbet flyttstädar vi. Inte så kul. Eftersom jag har bytt jobb så ofta så är jag lite allergisk mot att packa ner mina saker i kartonger och släpa runt på dem.

Men den här gången ska jag inte byta jobb utan bara byta hus. Enter flyttar in i gamla kommunhuset, eller flygeln som det kallas. Om ni vill ha tag på mig hädanefter så är det hit ni ska gå! Vackrare arbetsplats än Folkan kan man nog inte ha. När jag går omkring i parken och hör kyrkklockorna så får jag lite englandsfeeling. På lärarutbildningen läste jag en kurs på lärarhögskolan i Canterbury, Christ Church University. Det fanns många skolor i stan och på en del bar lärarna cape över de strikta kläderna när de gick mellan husen. Så nu låtsas jag att jag jobbar på ett engelskt universitet och jag slänger med min cape i parken medan jag kånkar kartonger och möbler. Pust.

Sladden til Emriks elgitarr har gått sönder. Jag har verkligen ingen lust att åka ända in till stan för att köpa en liten sladd. Fick då tipset att besöka den här verkstaden. Den ser anspråkslös ut där den ligger vid vägen i Linde men skenet bedrar. 

Här inne jobbar Kurt och han lagar precis allting som har med sladdar och TV-apparater och sånt att göra. Jag vet en gång då jag hade köpt en liten radio till barnen på Expert. Barnen bröt ganska snart av den hopfällbara antennen. På Expert sa de att det bara var att slänga radion. Men den här mannen lagade den på två röda. Han lagade min sladd också på två röda. Knips, knips så var det klart.

Om du har TV-problem är det hit du ska gå!

Fredag kväll ägnade vi annars åt Talangfinalen.

Henning var väl förberedd med sina egengjorda talangpinnar som han kallar dem. Med pinnarna kan han rösta precis som Bert Karlsson. Röd spade för dåligt och grön för bra.

Lady röstade för gammalt ben. Alla vi andra röstade emot. Fy fan, vad det luktade illa!

/ Mien

5 Responses to “Cykel, sladd och Talang”

 1. Ingrid Says:

  Cykla är riktigt härligt för själen. I stället för att sitta instängd i en brummande bil hör man fåglarna, känner dofterna och hinner fundera en hel del där man trampar på. När jag jobbade på Flisen cyklade jag också om det var fint väder. Det är ju inte så långt dit, men jag cyklade hem på lunchen också, så totalt blev det en bit i alla fall.

  Du använder väl cykelhjälm Mien! Det gjorde inte jag och det var dumt av mig.

  Ha en fin helg och ta hand om dig!
  Kram

 2. Åsa! Says:

  Visst är det härligt att cykla Mien, och inte tar det så värst mycket längre tid heller. Var tid har sitt, och nu har du kommit till cykel-tiden :D
  Jag lever i jagmåstegöraalltpåengång-tiden. Det är en livsfarlig tid som får hjärtat att bryta ihop, så nu försöker jag förflytta mig till haisimagen-tiden, det går sådär…
  Må gott och hoppas medvinden är med dig!

 3. Jenny Says:

  Tack för alla fina kommentarer! Det var lite kul att träffa alla släktingar, grannar och bekanta i helgen, folk man inte träffar så ofta. Många av dem kom fram och sa “det är så roligt att följa din blogg, men jag smyger bara in, lämnar aldrig några kommentarer!” (Jo tack det har jag märkt! Hihi.)

  Vilka fina skyltar Henning gjort! Än en gång, vilken pysselmästare!

 4. Anders H Says:

  Kul att du börjat att cykla Mien, men du måste skaffa dig en bra cykel. Jag köpte en hybrid, racer/MTB för 9000 förra månaden, underbar att cykla på. Vill man ha cykelkorg, pakethållare, skärmar, så är det inga problem, bara att montera på. Har tränat 4-5 mil varannan dag nu sedan slutet på april. Jag ska ta med cykeln till Gotland nästa vecka, så räkna med besök.

 5. admin Says:

  Ingrid;
  Jag har en hjälm men jag har den bara på i smyg. Alla i familjen tycker jag ser förskräcklig ut i den. Måste nog skaffa en ny.

  Åsa;
  Ha, ha. Jo, för mig tar det längre tid att cykla. 40 minuter istället för 9, för det blåser alltid på myren. Och så måste man duscha innan man kan gå in i klassrummet också. Men det är OK.

  Jenny;
  Visst är det så, de flesta bloggkommentarer man får är muntliga!

  Anders H;
  Du skulle gråta om du såg min cykel. Rostig och utan växlar. Nu är det nåt fel i tramphuset också för det säger knak knak där hela tiden. En ny cykel står på önskelistan men det blir inte i år. Vendla fick en ny till årsdagen och jag får låna den, en svart treväxlad Monark, en tantcykel som är så modernt nu. Men jag gillar den inte riktigt, vet inte varför. Tycker att man sitter för rakt när man cyklar.
  / Mien

Leave a Reply