Datorn sjunger sista versen och kusiner leker

Vår dator håller på att packa ihop. Jag måste lämna in den. Den går så trögt, så trögt. hade bara hoppats att jag skulle få skriva klart veckans krönika innan jag måste lämna in men det ser mörkt ut. Skrev just ett blogginlägg som bara försvann, jobbigt. Datorn är sex år gammal och mycket använd så den sjunger väl på sista versen. Liksom TV:n, DVD:n, kylen…….

Jonas har klippt lamm på norra Gotland hela helgen. Jag fick besök av syrran och hennes tre barn söndag morgon. Vi satt ute och åt frukost. Barnen lekte. Kusin Lukas tyckte det var roligt att spruta vatten på Henning. Men Lukas tyckte inte det var roligt att själv bli sprutad på. Då kom tårarna direkt.

Barnen plockade fram fordonen från vinterförvaringen och gick in på grannens trädgårdsgång och körde rally. Grannen syntes inte till. Han kanske försökte sova?

Jennie sov hon också i sin vagn.

Full fart på gången.

I sista stund lyckades vi hejda Bella från att plocka tagetes ur grannens stainkojle.

Istället gick Bella till loppisen och fyndade lite grejer. Eller ganska mycket.

När storbarnen kom hem från varpa, hundkurs, simträning och ridning så hade de vattenkrig. Men då hade kusin Lukas åkt hem och det var nog tur för här gick det riktigt vilt till.

Nu ska jag äntligen försöka åka till jobbet en stund. Emrik har problem med öronen, det gör jätteont. Vi har nu varit hos läkare två dar i rad för att försöka spola öronen men de vågar inte riktigt göra det än pga av svullnad. Nu är han i plugget med värktabletter. På torsdag ska ett nytt spolningsförsök göras.  Vi håller tummarna för det.

/ Mien

4 Responses to “Datorn sjunger sista versen och kusiner leker”

 1. Ingrid Says:

  Hoppas att ni lyckas ordna till datorn. Min är 7 år gammal, men fick ett nytt liv när vi satte i lite mera minne i den. Det kanske är så enkelt bara?

  Vilken härlig stenkojle!

 2. Anders H Says:

  Ny data heter Mac. Bara å köp, du kommer inte att ångra dig.

 3. Jenny Says:

  Guuushes vad härligt det ser ut med barn, gräs och vattenkrig! Jag är så långt bort från det som man kan komma här i storstadens betong… suck.

  Stackars Emrik med öronen. Är det förresten det Vendla försöker göra på bilden, skölja rent öronen på honom? :)

  J

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Jag tror vår dator är utom hopp, men vi får väl se….
  / Mien

  Anders;
  Jag har inte använt Mac sedan jag gick på ILU. Så du tror det är nåt för mig?
  / Mien

  Jenny;
  Inte bara öronen blev blöta vid detta vattenkrig kan jag säga!
  / Mien

Leave a Reply