Öronen och pioner

Emrik och jag mår inget vidare. Vi har ju haft problem med ont i halsen och ont i öronen en längre tid. Vi har varit hos läkare fyra ggr sedan förra måndagen. Idag ska vi dit en femte gång. Det lustiga är att ju mer pengar vi kastar ut på läkarvård ( blir jäkligt dyrt det här…) desto sämre blir vi. Vissa gånger vi varit på VC har de inte gjort något alls. Igår konstaterades det att jag har öroninflammation, hörselgångsinfektion, polyper i näsan samt halsinfektion. Jag fick penicillin och ett slags spritbandage inpetat i örat. Emrik gjorde de ingenting vid. 

I natt har jag haft så ont så jag har inte kunnat sova. Emrik grät av smärta när han vaknade i morse. Blev ingen skolavslutning för honom inte, han som skulle spela gitarr och allting.

Jag förstår om de inte kan sätta in penicillin förrän de är säkra på sin sak pga av resistens och så. Samtidigt förstår jag inte varför man ska behöva kasta ut så förjordat med pengar på läkarbesök och värktabletter och bara bli sämre hela tiden. Som mamma kan jag stå ut att ha ont själv. Men jag står inte ut att se min pojke lida. Inte kan han simma heller, det som betyder mest för honom i hela världen.

De följer säkert bara sina direktiv där på VC och de menar säkert väl när de säger:

- Det viktigaste är att man har högt under huvudet och svalt i sovrummet.

Ha, ha, ha, jag hade både högt och svalt i nättres men det gjorde så jävla ont ändå, DUNK DUNK av smärta. Om någon kommit och sagt att bara man har högt under huvudet och svalt i rummet där i smärttöcknet så hade jag slått ihjäl dem!

Nu hoppas vi på snar bättring.

Jag kommer nog inte att blogga på ett par dar nu för jag ska passa på att lämna in datorn på service  när vi ska upp på Hemse till VC igen……

Gick runt lite i trädgården igår. Tänk, allt vi planterat under årens lopp har dött. Greve moltketrädet, det japanska körsbärsträdet, fjärilsbuskarna, löjtnadshjärtanen, rudbeckiorna, och allt vad de heter. Vi står liksom på ruta ett igen. Kan bero på att jag vägrar att vattna. Det känns helfel att vattna upp det lilla dricksvatten vi har i brunnen. Kanske är det lättare att odla om man har kommunalt vatten och inte behöver vara så noga? Visst, man kan samla regnvatten men torra somrar räcker det ju inte alls till. Inför framtiden ska jag bara satsa på växter som inte behöver vattnas.

Pioner till exempel. De verkar klara av det mesta.

Grannens buskpion är ju för fin. En sådan vill jag ha. Men man måste säkert vattna en sådan buske de första åren också. Jag har hört att alla nya träd och buskar man sätter ska ha minst 10 liter vatten om dagen.

Det jag gillar med buskpionen är att blommorna ser lite slarviga ut. Och så doftar den, alldeles underbart.

/ Mien

7 Responses to “Öronen och pioner”

 1. Ingrid Says:

  Stackars er Mien!
  Och här gnäller jag för att det kniper lite i ryggen. Hoppas att ni snart kryar på er både du och Emrik.
  Kram Ingrid

 2. veronica Says:

  Krya på dig Mien. Sen kan jag säga att det inte bara handlar om att vattna. Man måste gräva ordentligt också, och ha bra jord. I Hablingbo fick vi det inte växa alls förrän G började gräva 1 m djupa gropar som vi fyllde med helt ny jord/kompost/grisskit. Sen växte det som tusan och jag vattnade inte så himla mycket.

 3. P Says:

  Krya på er och ta det lugnt. Äntligen sommarlov! Vad vi har väntat.

 4. Riccos matte Anki Says:

  Stackars er. Jobbigt o vara sjuk. Hoppas ni snart kryar på er.
  Vi får höras snart nångång.

 5. Eva i Västervik Says:

  Krya på Er, öronvärk har jag aldrig haft men tandvärk och det lär vara jämförbart! Ta hand om Er och Emrik… försök stå ut utan bad/vatten!
  Kramar från oss i V-vik

 6. Åsa! Says:

  Men det låter ju inte klokt att gå omkring med öronvärk på det viset?! Hoppas verkligen ni snart kryar på er.

 7. Jenny Says:

  Stor krya på er-kram! på behörigt avstånd :)

Leave a Reply