Midsommar 2010

Midsommarafton firade vi i Klinte med mina systrar, mor och Markus, Marie och lilla Elsa. Allt var som det ska vara. Mammas goda sillbord. Fåniga snapsvisor.

Och Martins superäckliga snaps. I år hade han överträffat sig själv och hittat en vidrig skogsbärsvariant som han här häller upp till oss otacksamma gäster. Lukas firade hela midsommarhelgen iförd en randig vintermössa. Tyvärr har en del bilder ramlat bort, får leta efter dem senare.

Efter middagen hade mina systrar förberett en rafflande lagtävling nere på nyfixade Klinte skolgård. Här får vi instruktioner. 

 Morsan kastade basketbollar.

Emrik hade kul.

Vi fick vika flygplan och tävla i längst kast.

Pingisturnering blev det också. Bilderna från deltävlingen sprint och stövelkast har tyvärr ramlat bort, kanske dyker de upp senare.

Efter tävlingar blev det kaffe och underhållning. Markus spelade på begäran Bä bä vita lamm och Fåret Shawn. Lite polskor och mazurkor blev det också. Senare på kvällen underhöll Markus och Marie med osedliga folkvisor. Mycket uppskattat! Av mig……

Syrran och Jennie.

Szabo.

Midsommardagen blev det häng vid polen i Björkhaga och så firade vi Adam som fyllde 10 år!

Emrik slappade med en serietidning.

Vendla och Bella njöt.

Linn och Henning lekte.

Mommo badade.

Linn och Vendla badade.

Mien

6 Responses to “Midsommar 2010”

 1. Anita / Piteå Says:

  Stort tack för en massa fina bilder Har du fler så sätt gärna in dom också.Trevlig sommar önskar jag er alla. Självklart så ska J gå på fest! Hoppas ni får det trevligt.

 2. Anita / Piteå Says:

  Jag är så glad över att Vendla tar sig an dom små / Från en tacksam farmor

 3. Hanna Says:

  Måste lägga in protest. Den värsta snapsen var päronsnapsen för tre fyra år sedan. Den var vidrig. den gick inte ensa att blanda ut med någon form av groggvirke. I år valde Martin mellan denna skogsbärs snaps och jordgubb/lime snaps. Jag tror ändå att skogsbär var en vinnare. Tänk er jordgubb/lime till sill…

 4. sonja Says:

  Tack för en jättetrevlig midsommar! Härligt med god mat som äts ute och allra bäst att få röra på sig efter maten. Jag som gillar alla former av färska bär gillade snapsen. Tack Martin! Cykelturen hem till Sanda gick som en dans. Jag måste dock stanna på vägen för att knäppa upp byxknappen i midjan efter allt gott grillat lamm och potatissallad som jag inmundigat.

 5. Lale Says:

  Till nästa högtidstillfälle, prova:
  Östgöta Sädes + 1 “brev” saffran, skakas och får stå i 3 timmar.

  KLART !

  GÖTT !

 6. Titus Says:

  Thank you for every other fantastic article. Where else could
  anyone get that kind of info in such a perfect means of writing?
  I’ve a presentation next week, and I am at the look for
  such info.

Leave a Reply