Landshövdingens fest!

 

Jag har blivit bjuden till landshövdingens stora sommarfest! Hemmansägaren, som i många år varit sur över att jag aldrig blivit bjuden, morrade ändå hela midsommarhelgen över inbjudan.

Vid första anblicken såg det ju ut som om han inte fick komma. Men nu vet vi att man får ta med sig en gäst.

Fast nu vill Hemmansägaren inte komma! Anledningen är att han har läst i den andra tidningen om bakgrunden till min inbjudan. Det är nämligen så att min duktiga krönikörkollega på andra sidan , Jenny Thomasson i GT, i en krönika i vintras skrivit om sitt missnöje med att aldrig bli bjuden. Så då bestämde landshövdingen sig för att bjuda Jenny i år. Och i rättvisans namn så bjöds jag också in. 

- Nej, inte vill jag komma nu då man blivit inbjuden med armbågen, muttrar Hemmansägaren surt.

Jag håller inte alls med. Det är säkert fler än vi av de 330 gästerna som blivit inbjudna i “rättvisans namn”, bara det att tidningarna inte skriver om dem. Och för en gångs skull tänker jag inte vara blygsam och säga

 ” varför ska just vi gå….”

Jag tycker verkligen att vi, om några, kan representera gotländskt näringsliv. Många, många gotlänningar överlever precis som vi med att vara mångsysslare. Lärarjobb, frilansjobb för olika tidningar, föreläsningsuppdrag, bokutgivning, lammklippning, fårproduktion. Och så alla olika styrelseuppdrag Jonas har. Visst finns det fler gotländska entreprenörer som hade varit värda en inbjudan. Och visst är det konstigt att till exempel Fåravelsförbundets ordförande, Bertil Gabrielsson, som gjort så mycket för fårnäringen i Sverige, inte är bjuden. Men i år är det vår tur att gå och jag vill inte missa den här tillställningen och sitta hemma och vara bitter. Jag tänker på alla krönikor jag kämpat med som handlat om livet på landet, lantbruk, fårproduktion etc och jag är stolt över dem!

- Jag vill ändå inte gå, du får ta med dig Eva ( min barndomskompis) eller nån av dina systrar, svider han.

Men jag tänker jäklar i mig tvinga Jonas att gå! För innerst inne vet jag att han tycker det skulle vara lite spännande att mingla med Micke Persbrant, Alex Schulman, Orup och gubbarna.

Visst ska vi gå? Tillsammans!

Mien

14 Responses to “Landshövdingens fest!”

 1. Ingrid Says:

  Hejsan Mien!
  så roligt att bloggen äntligen är uppdaterad och med en så trevlig nyhet dessutom.

  Grattis, grattis!

  Jag tittade lite slött på den där listan, så inte såg jag att du var bjuden. Klart ni ska gå båda två - du får nog Jonas med dig.

  Kram Ingrid

 2. Eva Bofride Says:

  Såklart han ska gå. Han kan väl utföra nån tyst protest som att bära ett plakat med texten “Blev du också bjuden med armbågen?”. Så kanske det känns bättre. Ska bli kul att höra dina reflektioner från nutidens mest överskattade fest. Gud vad folk tror att man vältrar sig i hummer och skumpa…. Men man vet aldrig vad den nya hövdingen hittat på förstås :-) Vi ses i minglet!

 3. P Says:

  Go Mien Go och representera Gotland och livet på landet!

 4. veronica Says:

  Grattis! Ni borde stått på gästlistan för länge sedan! Och det är klart att H ska gå! Fast lämna bootsen hemma den här gången.

 5. Åsa! Says:

  Klart som 17 att ni ska gå! Tveklöst!

 6. veronica Says:

  Vad ska ni ha på er Mien???
  Kan du inte åka ner till Kerstin Boulogner och låna något snyggt mot att du visar bilder på hennes kläder här på bloggen ;-)
  Eller kanske inte, det är nog mest för mutade modebloggare i STHLM.

  H har flera val om han vågar lämna fleecetröjan och bootsen hemma ;-)

  1. Se ut som en “sommargotlänning”, dvs linnebyxor, kortärmad skjorta, ledig tunn kavaj (tänk Miami Vice) och tygskor OCH viktigast av allt - dyra solglasögon!
  2. Centerpamp!
  3. Lammbonde. Ja alltså, som en kliché av en lammbonde. Tänk pösiga yllebyxor nedstoppade i stövlar, lammskinnsväst, någon form av pälsig mössa, skäggstubb och….kräkla. och kanske en liten vallhund till så att Lady kan följa med på festen.

  Berätta mer om hur ni tänker där hemma!!!
  Och det är så kul att du börjat skriva igen! Jag har saknat din blogg, fast vi har fullt upp nu inför öppnandet nästa vecka.

 7. Maj-Britt Says:

  Grattis! Jo jag läste gästlistan och såg ditt namn. Klart att ni skall gå.
  Hablingbo var väl representerat, men jag får stanna hemma

 8. admin Says:

  Jag ser mest fram emot att missköta mig tillsammans med micael persbrant. tänk oss tillsammans lite på picalurven i en taxi ner på stan.
  jonas

 9. veronica Says:

  Bara Mien tar med sig kameran!!! Då kan ni sälja “chockbilderna” till Aftonbladet sen för dyra pengar.
  Ser verkligen fram emot årets mest lovande bloggmingelreportage ;-)

 10. veronica Says:

  pickaluvern fresten, vad ÄR det för ett ord egentligen? någon som kan etymologin?

 11. Anki Says:

  Ha så jättekul Mien o Jonas, vi e inte aaaallls gröna :-)
  Förresten snälla Mien kan du maila den bilden du tog på Rikard o mig häromkvällen som blev så bra e du gullig. Man får ta vara på ögonblicken med stora barnen se du… Kram kram

 12. P Says:

  Jag ser fram emot bloggen efter festen och även kanske på efterfesten… Jag kan mycket väl se Jonas och Persbrant på väg ner mot stan! *skrattar*

 13. Brady Says:

  Article writing is also a excitement, if you
  know afterward you can write if not it is difficult to write.

 14. Shawn Says:

  I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your
  weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog
  like this one these days.

Leave a Reply