Room of horror och en jävla tur

Hela helgen har jag längtat till att det skulle bli vardag så Emrik skulle kunna få hjälp med sina öron av sin farbror Anders som är på Gotland på semester. Det är toppen att ha en svåger som är öronläkare då man har en liten kille som gråter för att han har så ont.

Söndag kväll träffade vi Magnus, Jonas kusin, nere på bryggan vid Nisse. Magnus hade också ont i öronen och ville inte bada. Han sa att han nog hade fått ont i öronen av det smutsiga badvattnet. Jag sa att han nog hade ont för att han hade smuts i öronen.

- Njaej, sa Magnus, öronen har jag gjort rent själv.

Jag föreslog ändå att han skulle hänga med och få öronen kollade av Jonas bror, han har ju fått ordning på mina öroneksem.

Magnus tyckte inte det behövdes.

Men så i morse ringde han:

- Jag tror nog att jag hänger med och kollar öronen ändå!

Så vi träffades, typ halva släkten, i öronrummet på Hemse.  Eller Room of horror, som jag döpt om det till. Farbror Anders fick avbryta sin semester för att ta hand om oss. Han kom semesterklädd, i shorts och pisstassar.

Men här på bilden ser han så ordentligt ut så. Emrik, som haft ont så länge, i över en månad, var väldigt tapper, han satt alldeles still fastän det faktiskt gör lite ont att få öronen ursugna. Det är tyvärr vanligt att simmare får problem med öronen och nu har Emrik jätteproblem. Skriver jag att hörselgången är svullen så är det väl fel, men något är svullet i örat iaf. Emrik fick högsta betyg som patient. Till skillnad från mig som ojade mig något alldeles enormt när jag gick igenom samma behandling.

Magnus assisterade och fick räcka fram verktyg. Magnus fick högsta betyg som assistent. Till skillnad från mig, som skrek:

- Shit vad äckligt! Fy! Blä!

- Sådana där kommentarer är jag inte van att mina sjuksköterskor häver ur sig, sa farbror Anders.

Sedan höll jag mig lite i bakgrunden.

Sedan var det Magnus tur att vara patient. Här fick han inte högsta betyg.

- Jag ser att du varit här inne och grävt lite själv. Det får man inte göra! sa farbror Anders.

 Farbror Anders använde sedan ett litet verktyg som han kallade The hook ( hä, hä…) och med det lirkade han ut både det ena och det andra. 

- Jaaa! Nu kan jag höra igen, sa Magnus.

Alla vi patienter lämnade Hemse utan smärta i öronen. Emrik lämnade Hemse med en tamponad i örat som ska blötas med alsolsprit typ varannan timme. Nu ligger han och sover, min lille kille. Och för första gången på väldigt länge har han inte bett om värktabletter ikväll!

När jag berättade för Jonas om mina usla insatser som sjuksköterska så påminde han mig om mina yrkesplaner en gång i tiden: 

- Det var väl en jävla tur att du hoppade av sjuksköterskelinjen!

Ja, det var nog en jävla tur.

Det är härligt att det finns människor som är experter på saker och ting. Kusin Magnus, till exempel, är expert på engelska. Hoppas det är honom jag måste be om hjälp nästa gång. Engelska gör inte riktigt lika ont som öron, tror jag.

Stort Tack!

/ Mien

5 Responses to “Room of horror och en jävla tur”

 1. sonja Says:

  Tur att Anders kunde hjälpa er med öronen eftersom Hemse inte verkar ha hum om hur man gör. Tack Anders!
  Be Magnus översätta följande från mitt senate stickmönster!
  Next round (wrong side: knit 2 purl until 2 stitches remain, knit 2.
  Vad betyder purl i ett stickmönster? Jag tyder det som fortsätt,men kan inte hitta det i någon ordbok.

 2. Anita / Piteå Says:

  Sonja…gå in och googla ..Där har du en video på “PURL” /Anita

 3. Anita / Piteå Says:

  Så det är så här man gör för att få tag i en dr sommartid.Då vet jag . Han( A) kommer väl hem nån gång till Piteå.

 4. Magnus Says:

  Tjena,
  En-En ordboken säger i alla fall följande:
  purl 1 |pərl|
  adjective [ attrib. ]
  denoting or relating to a knitting stitch made by putting the needle through the front of the stitch from right to left. Compare with knit .

  Knit:
  adjective
  denoting or relating to a knitting stitch made by putting the needle through the front of the stitch from left to right. Compare with purl 1

  Mamma säger att ‘ja kan stick på gotländske’ och vi har lite problem att tolka detta…

  Men vi får väl bolla lite och hjälpas åt! ;-P

 5. additional info Says:

  I simply want to mention I am just very new to blogs and really enjoyed this blog. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually come with terrific posts. Kudos for revealing your website page.

Leave a Reply