Ridlägeravslut

Vendla och hennes ponny, Olivia, har varit på ridläger en vecka på Marias Hästeri i Grötlingbo. Sista ridlägerdagen är det uppvisning och vi föräldrar får komma och titta. Det är alltid lika kul.

Här är tjejerna redo att visa vad de kan.

Vendla hoppade en bana och det såg riktigt, riktigt bra ut.

Och fort gick det! Jag hann inte med att fota.

Mommo var stolt, över både häst och barnbarn som skötte sig så bra. Lägg märke till det blingade pannbandet som Olivia och Vendla fick av mig i julklapp ett år.

Du är ju för söt, Olivia!

Jonas pysslade om Olivia efter uppvisningen och såg till att hon fick äta. Det är faktiskt Jonas som en gång åkte till Småland och köpte med den lilla ponnyn. Jag var väl sådär förtjust i hästköp men när han kom hem med det vackra, lilla stoet så smälte även jag. Jonas hade aldrig hållit i en häst förut och kunde ingenting om hästar:

- Jag hade lika gärna kunnat ge mig på att lasta en kamel, har han sagt.

Någon gång ska jag skriva den dråpliga berättelsen om hur vi blev med häst.

Kanske behöver man inte kunna så mycket om hästar. Man kommer långt med ett gott djuröga. Här beundrar mommo den flätade svansen.

/ Mien

2 Responses to “Ridlägeravslut”

  1. sonja Says:

    Stort Tack för att man fick vara med och se på de duktiga ungdomarna och träffa Maria som jag beundrar för hennes handlag både med hästar och ungdomar. Vilket fantastikt fint nybyggt ridhus!

  2. Åsa! Says:

    Så härligt det låter med ridläger, något jag önskade som barn men aldrig fick. Mina barn de skulle så gärna få, men dom vill inte!!! Konstigt…

Leave a Reply