signering?

Hej!

Imorgon ska jag signera böcker på Bokia. Hur gör man när man signerar egentligen? Hittills har jag skrivit mitt namn med min barnsliga handstil på insidan av boken. Ibland har jag skrivit till NN från Mien Niklasson. Fast det blir ju lite dumt, då låter det som boken är en gåva från mig och sedan skinnar man den stackars läsaren på 220 spänn. Jag läste en krönika av Kajsa Ingemarsson om det här med signering, hon verkade heller inte vara så bra på det. Jag fick iallafall tipset att man inte ska se ensam ut vid signeringsbordet, då vågar ingen gå fram. Om en tant kommer och vill bli signerad så ska man liksom hålla i henne länge, prata om hennes barnbarn och recept på äppelkakor och allt möjligt tills det förhoppningsvis kommer en ny kund. Då kan man släppa henne. Vid signering är alla kunder bra kunder, bara de står och hänger lite. Som mannen som stod och hängde, länge, länge vid mitt marknadsstånd på Hemse torgdag. Han ville köpa min bok men till ett betydligt lägre pris än det utsatta. Jag försökte förklara att jag var tvungen att få ihop pengar till tryckningen men det örat vill han inte höra på. Han blev argare och argare och skrek till sist att han behövde leva han med.: “Förresten kommer din jävla bok säkert snart ut på loppmarknad och då kan jag få den för en femma!” Du man som känner igen det här, kom gärna in på Bokia imorgon och häng en stund!

Mien

2 Responses to “signering?”

  1. Veronica Says:

    Vilken vånda! Jag har tyvärr inte vägarna förbi Bokia imorgon, men lovar att hänga hos dig på julmarknaden i Hablingbo bygdegård. För det var vällan snart? Kan du inte ha sällskap av ex. ett barn eller ett gosedjur, typ uppstoppat lamm brevid dig annars? Eller så kan du ställa Sussie på bordet, om du bara kan få henne att bete sig lika snällt som katten i Hassela Vävars butik i Klintehamn. Hon kanske kan skälla på dumma gubbar samtidigt;-)
    Veronica

  2. Veronica Says:

    Mien! Du måste ändra inställningarna på bloggen, nu måste kommentarerna moderaras och det tycker jag är trist! Jag hjälper dig att fixa ikväll.

Leave a Reply