Att hänga med Alex Shulman

Så var det då dags för landshövdingens fest. Och vad skulle vi ha på oss? Och hur skulle det gå?
Jag hade faktiskt en klänning i garderoben som jag tyckte kunde duga. Min svägerska tipsade om att det viktigaste är att ha en ny väska:

- Om du har en solkig väska till en fin klänning så förstör du alltihop!

I sista minuten åkte jag till fantastiska affären  Ronströms på Hemse  och hittade en blå väska i hampa som faktiskt matchade klänningen lite. Tack gode gud för Hemse. Vem vill åka till Visby och handla i den här värmen?

Jonas ville absolut ha ett par svarta arbetarbyxor han köpt i USA. Jag tog hem några olika skjortor från Klädbutiken i Hemse ( ja, man får låna hem kläder därifrån!) och han valde en grå.

Vi hade tänkt ta bussen in till stan, grannen Hasse skulle köra oss upp till bussstationen på Hemse. Men så träffade jag min kompis Nettan ett par timmar innan vi skulle åka:

- Men Mien, det är ju jättelångt att gå i den här värmen från bussen vid öster till Visborg på söder. Det kan ni inte göra! Åk med mina svärföräldrar som ändå ska in till stan i eftermiddag!

Mamma tog hand om barnen. Dagmatte Berit tog hand om Lady. Och Bengt och Irene hämtade oss hemma på gården och körde oss till Visborg. Snacka om bra planering!

I sista minuten kastade jag ner Alex Schulmans, Skynda att älska, i den nya väskan. OM, utifall att jag skulle springa på honom och våge be om en autograf. Den där boken har ju betytt mycket för mig. Jonas tyckte jag var extremt fånig:

- Sluta med det där! sa han. Ta ur boken ur väskan!

Vi kom först av alla till paviljongen på Visborg. Men landshövdingen, Cecilia Schelin Seidegård, var tidig hon också. Här står hon till vänster och pratar med någon. Sedan gick hon runt och hälsade på alla.

Man gick runt, pratade och drack kaffe. Här ser man ryggen på Håkan.

Efter kaffe och mingel var det så dags för olika seminarier. Vi hade valt nr 4, Bruka, bevara och skydda. Moderator var Ingvar Storm. Det där med Gotlands utveckling och nya byggnationer intresserar mig mycket så jag tyckte jag valt helt rätt. Kanske skulle Jonas och jag ha valt olika seminarier, så att man kunde ha berättat för varandra. Å andra sidan är det värdefullt att ha en gemensam upplevelse. En av många åsikter på seminariet var att småskaligheten i det gotländska jordbruket är attraktiv för människor som kommer hit utifrån. Jag var stolt över att få höra Jonas påpeka att det viktigaste av allt är att vi har ett bärkraftigt jordbruk  för att kunna bevara landskapsbilden.

Många inom näringen höll med honom:

- Gotland kan inte överleva som ett Skansen, var det en som sa.

När det var färdigpratat kom det bussar och körde oss ner till residenset.

I landshövdingens trädgård var det fullt av folk och  jättevarmt! Hettan gjorde att det var svårt att mingla.

Det serverades fördrink, ett gott jordgubbsvin. Tyvärr fick Jonas och jag mest läska oss med apelsinsaft för vi var så varma. 

Alla letade skugga. P-O Jakobsson från Näs hade krupit in med sin fru i en buske.

Fröjelborna Ulf Ahlqvist och Jerker Eneqvist stod och tryckte i en lagerbuske (träd?). De hade sprungit tredagars och jämförde sina tider till olika kontroller. Jag vet faktiskt inte vem av dem som lyckats bäst men de var lika glada båda två.

Jag pratade med flera, nya bekantskaper. Men det kändes bekvämast att ta kort på gamla vänner. Här är min gulliga kollega Monica från Vamlingbo.

Mer mingel. Jag är dålig på att känna igen kändisar men nog sjutton ser de där tre i mitten lite bekanta ut? 

En bandfast tun mitt i alltihop.

Våra gamla kollegor, Göran och Margita Björnberg. Göran jobbade som lärare med oss på Högby en gång i tiden och Margita var kurator där.

Jonas var så stilig i sin grå skjorta. Men han fick nästan panik i värmen. Han var tvungen att smyga ut i en park och ta av sig eländet. Den grå gömde han sedan i en buske.

Och så kom han tillbaka lite mer fritidsklädd och betydligt svalare. Faktiskt nästan lika stilig i Hablingbo IK-outfit som i skjorta. Här är han med Jan Larsson från Vamlingbo.

Landshövdingen, Cecilia, och kommunalrådets ordförande, Eva Nypelius, hälsade och hälsade på alla. Här tror jag de hälsar på Meg Tivéus.

Några gotländska producenter ställde ut. Här står en finklädd Laban och pratar för sina produkter. Laban har i vår suttit med i en grupp som ska utveckla Hemse och jag har varit med på några av de mötena.

Faktiskt var det så att vi kände ganska många som var med på festen. Nu är det ju framförallt meningen att man ska prata med nya människor och nätverka med dem. Men visst det är lättare att träffa nya då man har en del gamla bekantskaper som introducerar en.  

Så var det dags att sätta sig till bords. Det var långbord och man fick sitta var man ville. Då kan det vara lite svårt att hitta en plats tycker jag. Men den här gången var det inga problem.

- Här har vi reserverat plats till två hablingar! skrek vår gamla kollega på Hassela, Carina Östanbo.

Så det var bara att slå sig ner. Jättetrevligt.

Jag hade Olof Thomsson till höger om mig. Vi känner varandra lite från uppsalatiden. Jag har till exempel en gång varit hemma i hans föräldrahem i Vänge för att hämta ett par spann dricke till Gotlands nations lammskallegask. Olof är bland annat tryffelproducent. Han har också varit ordförande för Karlsöklubben i många år men har nu lämnat över det uppdraget till någon annan. Och så är han fil Dr. Visst duger klänningen?

Det bjöds på öl men fanns inget att öppna dem med. Olof hade kniv:

- En riktig karl har kniv, sa han.

Jonas hade roligt över knivens storlek.

Jonas började nätverka direkt. Han brukar klippa lammen på Linnés Hammarby utanför Uppsala. I år har de bestämt att ordan ett jippo runt lammklippningen, typ Linnés Hammarbydagen. Jonas tänker ta med lite gotlandsproduker. Olof var genast med på att skicka med tryffelgrejer. Gute Vingård kommer också att skicka med varor. Kanske finns det fler som vill vara med?

Vi satt där och pratade och pratade och skojade och skojade och när jag tittar upp så har det kommit fler gäster till vårt bord. Av alla 420 gäster så gissa, GISSA vem som hamnade hos oss????

Oh yes! Här beundrar Alex Shulman Hablingbo IK jackan.

Det såg lite mörkt ut ett tag för Alex ställde sig upp och började hälsa och prata med en bekant. Nu lämnar han oss, tänkte jag.

Men, nej, sedan satte han sig ner vid Hablingbojackan igen. Phu!

Så var det dags för välkomsttal och presentation av alla producenter som levererat råvaror till middagen. Ursäkta, men jag satt som på nålar. Jag ville ju inget hellre än att det skulle ta slut så jag kunde få prata lite med Alex igen.

Jonas satt också som på nålar. Tecknade mot min väska och såg sträng ut. Men när talet äntligen var slut så satte jag in en stöt. Vi pratade om hans krönikor i GT. Alex var då mycket tydlig med att hans fästmö, Amanda, också skriver. Som tur är läser jag även henne och kunde säga något om det.

Du kan läsa Amanda Widells krönikor HÄR!

Jonas berättade att även jag skriver krönikor men att jag nu har sommaruppehåll. Mina krönikor hittar du HÄR! Scrolla ner så hittar du fler! Alex krönikor i GT hittar du HÄR! ( hittar inte hans krönikor på helagotland?)

Men sen så började det pipa i Alex I-phone. Det var visst lilla Charlie som var ledsen på hotellrummet med sin barnvakt. Alex och Amanda bestämde sig för att gå och natta henne.

- Men håll de här platserna åt oss, sa de.

Och som vi höll i de där platserna. Vi bevakade dem som polishundar. Men tyvärr, ingen Alex och Amanda kom tillbaka.

- Jag tyckte de såg lite pilska ut, sa Jonas. De ville nog smita undan nu när de nu äntligen hade barnvakt.

Det tror inte jag.

Ja, ja. Fick hålla tillgodo med lite andra kändisar. Här ser ni GA:s chefredaktör, och min chef, Peter Wennblad. Kul att Jonas fick träffa honom.

Magnus Bolin, äggproducent och VD för Gotlandsägg, läser mina krönikor men var lite skeptisk till sociala medier så därför gömde han sig bakom Jonas. Han lyckades inte så bra!

Och Johan Hellström Furillen.

- Vi har varit på samma bröllop en gång, sa jag.

- Det minns jag inte, sa Johan. Men jag vet mycket väl vem du är ändå!

Jonas vill sno Johans idé med eremitstugor. Skulle passa perfekt med en sådan nere i vår vackra strandhage Asburg.

- Det är bara att sno idén! sa Johan. Kom upp till Furillen och titta på mina först!

Och här tar Hemmansägaren och Johan  i hand på det.

Underhållning av ABA. Bittis och jag brukar träffas i konsumkön på Hemse.

När kvällen led mot sitt slut tog jag min hablingbojacka och gick.

Tillsammans med Östlundhs och Wennblads till Bolaget för en pislner.

Men hur gick det då med boken jag hade i väskan? Ha, ha. Eftersom jag inte alltid lyssnar på Jonas så hann jag hala fram den innan Alex och Amanda gick!

Och väl förberedd som jag var hade jag även penna med mig!

- Är jag pinsam? frågade jag Amanda.

- Nej, vet du, Alex blir glad! sa hon.

Och när jag berättade att jag läst vissa stycken högt i min folkanklass och att jag planerar att använda boken i undervisningen till hösten så sa Alex:

- Vet du! Jag kommer gärna till Folkan och pratar med dina elever! 

Ja, det var en magisk kväll. Lauri och Lotta Pappinen, Gute Vingård, var så fina!

I efterhand sörjer jag att jag inte tog fler bilder för ljuset var så fint.

Men det kändes fånigt att springa runt och fota vid borden. Marie Jungstedt och Johan Hellström.

Och precis som på riktiga kändisfester fick man en goodiebag då man gick hem. Vad som var i? Vet inte riktigt. Handgjord choklad, bröd och nån vinäger tror jag. Jag gav påsen till min syster Malin som var så jättegullig och kom in och hämtade oss och Östlundhs i Visby,

Nu ska här läsas fler böcker.

Det är säkert inte omöjligt att få till fler författarbesök på Folkan. Vilken grej!

Tack Cissi och Eva för en fantastisk kväll! Vi hade inte med oss någon present men vi kommer att skicka er var sin Mejl från gårdenbok med några rader i efterhand!

/ Mien

Enda smolket i bägaren var att min krönikörkollega på GT, Jennie Thomasson, var magsjuk och inte kunde komma. Det var ju hon som gjorde så att jag fick komma! Stackars, stackars Jennie. Igår gifte hon sig. Hoppas det var bättre väder i Visby än det slagregn och åskoväder som vi hade i Hablingbo. 

Och nej, Mikael Persbrandt syntes inte till.

57 Responses to “Att hänga med Alex Shulman”

 1. Ingrid Says:

  Tack snälla Mien för att jag fick vara med på landshövdingens fest!!

 2. sonja Says:

  Vad kul att du hann ta så många bilder så man känner sig som närvarande! Jag hade ett jättefint dygn med 3 fantastiska barn.

 3. Eva i Västervik Says:

  Oj, det känns nästan som vi också varit där! Himla va bra Du skriver måtte Du orka fortsätta : )

  Kommer till Gotland om en vecka, kan Emrik vara intresserad av en kasse?

 4. Åsa! Says:

  Så roligt att få en liten kik-in på den STORA festen :)

 5. P Says:

  Helt rätt av mannen din att göra reklam för Hablingbo. Det var nog inte många på den festen som missade honom i den jackan. Hoppas han fick göra mycket reklam för det gotländska lantbruket och landsbygden.

 6. Elisabet på Stenstu Says:

  Jag har följt TVÅ bloggar under våren - din och Alex. Och så hittar ni varandra - otroligt kul! Och jag håller verkligen med om att hans bok är riktigt bra. Nu blir jag lite sugen på Östhlunds senaste.

 7. elisabet Says:

  Förra sommaren läste jag alla hans böcker.
  Mycket utspelades ju i mina barndomstrakter eftersom jag är född i Hemse.
  Beskrivningen av stranden i Rone fick mig att minnas simskolan där
  16 grader i vattnet ………inte skönt.
  Inte konstigt att man är en dålig simmare.

 8. admin Says:

  Tack alla för fina kommentarer!
  Eva i Väsetrvik! Ja, Emrik vill alltid ha kassar!!! Tack mamma för att barnen hade så roligt med både poolbesök i Björkhaga och bad i Herta!
  Mien

 9. Görel Says:

  jag tyckte du var jättesnygg, och Jonas likaså, allrahelst efter ombytet! Såg ut om ni minglade på ett alldeles exemplariskt vis, och urkul med kontakten med Alex! :-)

 10. Riccos matte Anki Says:

  Äntligen fick jag tid och tummen ur att läsa om er upplevelse, jättekul med din beskrivning och alla bilder. Vi har ju inte hunnit träffas nåt som vi sa, sommaren e hektisk här på Gotland och vi har som vanligt varit välbesökta. Men nu får vi snart ta och ses!

 11. Kurt Coody Says:

  I’m impressed, I have to admit. Truly rarely will i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the problem is something that too few folks are speaking intelligently about. I’m delighted that we came across this within my seek out some thing relating to this.

 12. فیلم سوپر ایرانی Says:

  good Job

 13. Vantassell Says:

  Uncovered this write-up curious, added to mixx

 14. Casey Montrella Says:

  Just checking in… and I wanted to leave a post because early this morning I read a news site talking about something nearly the same.The synchronicity wasamazing I admit.

 15. tinyurl.com Says:

  You actually make it appear really easy with your presentation however I in finding this matter
  to be really something which I believe I would never understand.
  It seems too complicated and extremely vast for me.

  I am having a look forward to your subsequent publish, I’ll attempt to
  get the hold of it!

 16. tinyurl.com Says:

  This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I have
  found something which helped me. Thanks!

 17. there coconut oil Says:

  I was able to find good advice from your articles.

 18. plenty of fish dating site Says:

  I love what you guys tend to be up too. Such clever work and coverage!
  Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll.

 19. ps4 games Says:

  Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon everyday.
  It will always be exciting to read through articles from
  other authors and use something from other websites.

 20. ps4 games Says:

  I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I am hoping to see the same high-grade blog posts by you
  later on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own,
  personal site now ;)

 21. quest bars cheap Says:

  We stumbled over here by a different web address and thought I might as well check things out.
  I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to looking over your web page for a second time.

 22. quest bars cheap Says:

  Great post. I used to be checking continuously this weblog and I’m inspired!

  Very useful info specifically the ultimate section :)
  I maintain such info a lot. I used to be seeking this certain information for a very lengthy time.
  Thank you and good luck.

 23. quest bars cheap coupon twitter Says:

  Hi there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally recommend to my
  friends. I’m confident they will be benefited from this website.

 24. sling tv Says:

  Great items from you, man. I’ve take into accout your stuff
  prior to and you’re simply extremely fantastic. I really
  like what you’ve got here, really like what you are stating and the way in which you are saying
  it. You make it entertaining and you continue to care for
  to stay it smart. I can’t wait to read much more from you.
  This is actually a tremendous web site.

 25. Stevfoessy Says:

  Canadian Discount Drugs Will Cephalexin Heal Tooth Infection Efectos Secundarios De Cialis [url=http://cialibuy.com]cialis[/url] Levitra Vardenafil 20mg

 26. Free Samples Says:

  One important thing is that when you find yourself searching for a student loan you may find that you’ll want a cosigner. There are many circumstances where this is correct because you should find that you do not employ a past history of credit so the mortgage lender will require that you’ve got someone cosign the financing for you. Great post.

 27. rank-craft.com Says:

  Good day! I simply would like to offer you a huge
  thumbs up for your excellent info you have got here on this post.

  I will be returning to your blog for more soon.

 28. Mejl från Gården Says:

  Gsa Ser Proxy…

  I found a great……

 29. URL Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 30. learn more Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 31. CI-CD Services Says:

  … [Trackback] …

  […] There you will find 65646 additional Information on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 32. فيس Says:

  … [Trackback] …

  […] There you can find 26517 additional Information to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 33. new-movies123.co Says:

  … [Trackback] …

  […] Info on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 34. http://www.elangqqid.club/ Says:

  … [Trackback] …

  […] There you will find 46632 additional Info on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 35. qiuqiu99 Says:

  … [Trackback] …

  […] Find More Information here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 36. olej konopny Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More on on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 37. bet Says:

  … [Trackback] …

  […] Find More Information here to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 38. Google Ads Coupon Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 39. Dr who Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 40. www.laguqqid.club Says:

  … [Trackback] …

  […] Here you can find 62796 more Info to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 41. #cornholedecals Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More on to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 42. Mejl från Gården Says:

  Buy Fast Private Proxies…

  I found a great……

 43. Mejl från Gården Says:

  Buy Private Proxies…

  I found a great……

 44. dewa qq Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 45. Wisata Bali Says:

  … [Trackback] …

  […] There you will find 85169 more Information to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 46. fake rolex daytona Says:

  … [Trackback] …

  […] Info on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 47. Video Production Los Angeles Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 48. Roofing Company in Millbrook AL Says:

  … [Trackback] …

  […] Info to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 49. 토토사이트 Says:

  … [Trackback] …

  […] Info on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 50. writer work for hire agreement Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More Info here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 51. sexual arousal medicine for female Says:

  … [Trackback] …

  […] Find More here to that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 52. claimbo Says:

  … [Trackback] …

  […] Info on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 53. read more about this Says:

  … [Trackback] …

  […] Read More Info here on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 54. security company Says:

  … [Trackback] …

  […] Here you can find 19068 more Information on that Topic: hagsarve.com/wordpress/?p=5023 […] …

 55. Mejl från Gården Says:

  Georgina Nails…

  I found a great……

 56. Mejl från Gården Says:

  Arlen Tudela…

  I found a great……

 57. Mejl från Gården Says:

  Iliana Buller…

  I found a great……

Leave a Reply