Smultrontårta, tapeter och pizza

Lustigt. Nu när man är ledig borde man ha tid att blogga men så blir det inte. Eller tiden finns men man gör andra saker.

Till exempel så blir man bjuden till sina systrar på grillning. Det här är nog årets bild. Martin, Lukas och vår Henning.

Lady har bantat ner sig i sommar så hon väger ingenting. Men hon är glad ändå. Nu göder vi henne med små delikatessburkar, det enda vi får i henne i värmen. Dyrt, sa Hemmansägaren om de burkarna.

Våra kusiners kusin, Brian från Vänersborg, har hälsat på.

Jennie har cyklat med sina föräldrar från Klintehamn i Klinte till Sandviken i Östergarn.

Kusin Lukas har fyllt fyra år och firat med stort kalas.

Han var väldigt nöjd. Nu är han på väg till Pite för att hälsa på farmor Anita.

Vendla och Linn har haft det mysigt.

Syrran har grillat marchmallows med alla barn.

Vår Vendla har sitt första, riktiga, sommarjobb i sommar. Hon sköter disk och sånt på Hablingbo Café.

Bella vill inte vara med på kort.

Mommo och Emrik. Emriks öron har krånglat igen men är nu lite bättre. Så tjatigt med de där öronen.

Mommos smultrontårta blir aldrig tjatig! Färska smultron från Vesterbykvior på en havrebotten, hemgjord lemon curd och grädde. En njutning!

Min svåger Martins syster, Madde, med lilla Månia.

Och så blev vi bjudna till Bergmans vid Stenstu på kaffikalas. Jonas och John går husesyn.

De har ett brännvinsskåp i väggen. Ett sådant har funnits vid Hägsarve också men nu finns bara dörren kvar, uppslängd på brygghusloftet.

- Jag ska hugga upp vårt skåp igen och sätta dit dörren, sa Jonas. Det är ju för fint med kylt brännvin.

Alltså, jag får rysningarav det där hugga upp. Har inte vi nog av damm och elände just nu? Dessutom har vi inga fönster i kåken längre för Jonas har fått för sig att det är smart att måla dem nu då vi ändå håller på och grejar.

Giv mig styrka!!!! Men vad är väl ett litet brännvinsskåp i det stora hela?

Hos Bergmans hade de också projekt.

Man tog bort tapetlager för att få fram stenväggen. De använde samma metod som jag har använt mig av. Man penslar på tjockt med tapetklister. Klär sedan in väggen i plast och låter allt gotta till sig ett dygn. Sedan är det bara att dra av tapetvåderna. Ska vara lätt som en plätt men…… ha, ha, ha, ha, ha……

När man bestämde sig på 60-talet för att tapetsera stenväggarna så klistrade man först på tidningspapper så att tapeterna skulle få fäste. Jag kallar det hablingometoden men är kanske vanligt i fler socknar? Kanske en bra metod då men är nästintill HOPPLÖST att få bort idag. Kämpa på Bergmans! Om ni ger upp kan jag komma och bredspackla på mitt afrikanska vis. Kanske inte så genuint men det har funkat hos oss!

Det var ett riktigt gammeldags kaffikalas med rulltårta och grejer. Så mysigt var det!

Så har vi haft lite grötlingar här på grillkväll. Vi grillade tackracks, jättegott! Grötlingarna hade med sig jordgubbar.

Och så var det pizzakväll på Hablingbo Café. Ramon och gänget bjöd in lite kompisar och deras barn. Henning ville först inte gå med då han inte tycker att caféet är nån riktig pizzeria. Ni vet, det ska vara lite saloon-stämning och pizzakartonger om det ska vara på riktigt.

Gissa vem som åt mest?

Gissa vem som var ettrigast på plan?

Om ni är ute och åker så rekomenderar jag verkligen Hablingbo Café. Fantastiskt gott bröd. Jättefina luncher. Själv ska jag gå dit imorgon tror jag och beställa deras räkmacka till lunch, enligt Vendla får man ett berg av räkor. Me like!

Tack alla!

/Mien

6 Responses to “Smultrontårta, tapeter och pizza”

 1. sonja Says:

  Tårtreceptet var från Land.Ju fler vi blir, dest mer långpannebak blir det, snabbt och gott. Det var en trevlig grillfest och kul att Martins syster med familj var med.

 2. Anita / Piteå Says:

  Du har läst det förr Mien ! Vilka fina bilder ! Sonja, VILKEN TÅRTA DU BAKAT!!! Nog är det kul att barnen har just dig till mormor och farmor.

 3. Anita / Piteå Says:

  Och tänk alla pojkar som har dig till svärmor.

 4. Ingrid Says:

  Den där smultrontårtan går inte av för hackor!

 5. Launer Says:

  Discovered this write-up engaged, added to multiply

 6. Matdiot Says:

  Levitra Para Durar Mas [url=http://cialibuy.com]Buy Cialis[/url] Propecia Causes Impotence buy generic accutane online

Leave a Reply