Fönstersudoku m.m

Härom dagen tog vi ifrån lammungarna. Vi tog faktiskt ifrån alla lamm, även de som är lite mindre. Vi resonerade som så att om tackan inte har lyckats få dem att växa hittills så kanske det är bra med en förändring, att ungarna får lära sig äta ordentligt och inte bara snutta. De små gimbrarna går på vallen hemma. Ungbaggarna i myren. Bästa sättet att glömma mamma på är att ha gott om kompisar och god mat.

Alla tackor körde Emil och Jonas ner på naturbetet som vi har vid stranden. Miljön där är inte lämplig för unga lamm. Emil satte på ordentligt med flusa på alla för det finns fästingar där nere. Hoppas nu Flusa hjälper, Fly Tix som vi brukat använda är snart förbjudet och har slutat tillverkas.

Linn och Henning har lekt och lekt. Pannkakor vill de ha varje dag.

Kusinbild. Henning med Lady. Linn med Pixel.

I över en vecka har vi varit utan fönster. Lady har tyckt att det varit bra. Hon har skuttat in och ut som hon vill. Det har flugorna också. Som ni ser så har Henning ett jättebygge i kartong på gång inomhus. Alltså, det är snart inte beboeligt här hos oss! Inte utan att man längtar bort ibland, som de sjunger i visan. 

Det gick kanske lite fort den där dagen då vi tog ur alla fönster. Ungdomarna skulle måla och Jonas rev ur alla fönster i flygande fläng utan att markera dem. Men jag tänkte att det var lugnt, de är ju markerade sen sist, tänkte jag. Ha, ha ha. De var inte alls markerade. I går fick vi spela fönstersudoku när de skulle i igen.

Alltså, jag är inte bara höjdrädd själv. Jag blir även jätterädd när andra klättrar på stegar. Det var en del:

- Du din idiot!

och

- Håll käften!

Innan de där fönstrena kom på plats. Antar att i alla andra familjer så går sånt här lugnt och stilla av???

Mien

5 Responses to “Fönstersudoku m.m”

 1. sonja Says:

  Det är svårt med de gamla fönstren. Innanfönstren var märkta med “mormors rum,” men det har ju bott 2 mormor där,dels min och dels mina barns mormor. Det tog ett tag innan det blev rätt, men det ordnade sig när man får tänka till! Linn och Henning har haft en bra lek och badsommar,vilka fina kort på dom!

 2. Ingrid Says:

  Blir inte tackorna alldeles ifrån sig när ni tar bort lammungarna. Vår granne har tagit bort kalvarna från sina amkor och de råmade efter kalvarna oavbrutet i flera dygn, dag som natt.

  Fönstersudoku spelade jag också förr i tiden när alla innanfönster skulle in. Vi hade inte alltid samma logiska tänkande svärmor och jag. Jag menar inte att det var något fel på hennes, det är mycket möjligt att det är mitt som är defekt. (Fast jag är rätt bra på sudoku)

  Kram Ingrid

 3. Jenny Says:

  Nej men det är inga problem, det är bara att gräva en, ni har väl traktor och en massa tid över…? Annars kan ni alltid ringa poolia.

  Lycka till med fönstren! Om inte sudoku går bra kan ni testa memory.

 4. Jenny Says:

  Lady ser förresten ut att vilja hjälpa till? =)

 5. http://liveshow.ru/ Says:

  I have been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog
  posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I at last
  stumbled upon this website. Reading this information So i am glad to
  express that I’ve a very excellent uncanny feeling I came upon just
  what I needed. I so much undoubtedly will make sure to don?t put out of your mind this site and give
  it a glance on a continuing basis.

Leave a Reply