Loppisen 2010

Fönstren i gamla hönshuset / loppisen har, om de inte redan ramlat ut, sett jäkligt skruttiga ut. I många år. Här hjälper Emil mig att ta ur den gamla fönstren härom dagen.

Fy farao hur det ser ut! Vilket förfall!

 

Det är så många gamla hus på den här fastigheten som behöver vårdas.

Men se så fint det blir med lite pyssel! Sten Karlsson, Hablingbo, har gjort nya fönsterbågar. Börje Nordh har glasat och kittat. Emil har satt fönstern på plats. Och Mien och Freja har målat. Mycket jobb men fint blir det! De gamla dörrarna har Hablingbo Bygg ersatt med plank och så har vi målat över. Sen ska väl allt rödmålas men Jonas säger att man inte kan hinna allt på en gång.

Medan vi jobbade hade vi loppisen öppen. Många bilar rullade in.

Den här mannen var glad över skinnpajen. Den ska han ha då han kör sin veterantraktor.

 Den här killen var glad över roboten som lyser, låter och skjuter högt.  Tur att Henning inte var hemma då vi sålde den. Emrik fick roboten av min lillasyster en jul, grrrrrr….. Plötsligt försvann den så spårlöst, ingen förstod hur. Men så hittade jag den i garaget efter flera år, undangömd bakom en oljetunna. Förstår inte hur den hamnat där? Kan Jonas ha något med försvinnandet att göra???

Andra blir glada över två lampor och en Mejl från gårdenbok.

Glädjen över en ny hatt och ett gammalt verktyg går heller inte att ta miste på.

Gamla krukor är en storsäljare.

För att inte tala om gamla dörrar, stort sug efter det. Den här dörren ska bli vardagsrumsbord i Väskinde. Smådörrarna från skåpet vi rev när vi satte in vedpannan kommer också till användning.

Roligt att alla saker kommer till användning. Men roligast av allt är alla möten som jag får uppleva. Det är som att resa, fast man gör det hemma.

/ Mien

2 Responses to “Loppisen 2010”

  1. Hanna Says:

    Nämen ni verkar ju ha värsta försäljningen! Grattis

  2. sonja Says:

    Kul att kommersen går bra! Jag återkommer nästa sommar eftersom jag nu grottat ner mig i vindsstädning. Kanske blir jag klar idag och så en dag till för att städa bort damm och döda flugor (munskydd behöver man),men vad skönt när det blir klart,då skall jag fira med en räkmacka på Hablingbo cafe.

Leave a Reply