Sängbelysning

Jag har letat sänglampor. För vi har inga. De vi hade har barnen hoppat sönder då de lekt i våra sängar. Jag har letat efter ställbara och hållbara sänglampor. Hittade dem till slut på Hemse för väry länge sedan. Men de har aldrig kommit upp. Jag är annars en hejare på slagborr och stenborr och plugg Men min borrmaskin är sönder. Och jag förstår mig inte på den nya som Hemmansägaren har köpt.

Det är liksom inte schucknyckel som gäller här. En av mina bästa väninnor, Barbro, är träslöjdslärare och kunnig inom sådana här områden:

- Det är lätt att sätta på en stenborr på den här nya borrmaskinen som du har, sa hon uppmuntrande. Tänk dig att borren fungerar som ett ollon, man ska dra tillbaka det och sedan dra fram det igen, sa hon pedagogiskt.

Jo då, jag fattade precis. Men har liksom inte kommit mig för att prova.

Eftersom Hemmansägaren och jag bestämt oss för att vara lite lediga de här två veckorna innan skolan börjar så fick jag honom att hjälpa mig med borrmaskinen idag. Tyvärr fick jag telefon mitt i alltihop och kunde inte styra upp det hela. 

Sen frågade han:

- Är du nöjd med borrningen?

Och då slog det mig att två sänglampor kan man sätta upp på många olika vis. Jag sprang upp till sovrummet.

 

Men jag behövde inte vara orolig.

Nu ska bara tapeterna bort och väggarna vitkalkas. Och så ett snyggt brädgolv på det. Det får vi ta i jul.

/ Mien

2 Responses to “Sängbelysning”

  1. Hanna Says:

    Även våra sänglampor är sönderhoppade, men det är svårt att byta för det är väl typ det sista Martin har av sitt forna hem om man inte räknar köksbordet som är köpt i möbelaffären här i Klinte. Det är dessutom välsignat och då kan man ju inte kasta ut det hur som helst.

  2. sonja Says:

    Jag har just varit på tippen med gamla sängbelysningar från era sovrum här vid Vesterby. Det känns skönt att kasta, men tanken for genom mitt huvud att det kanske varit något för loppisen,men nu har tåget gått—

Leave a Reply