Fotröta?

Nu undrar ni väl kanske hur det gick med fotrötekontrollen? Har Hägsarvebesättningen fotröta? Tyvärr kära vänner, så kan jag inte svara på den frågan.

Vi hade verkligen förberett noga. Lånat tackvändare. Samlat ihop olika grupper. Kört lamm hit och dit. Klockan nio på morgonen skulle veterinärerna komma. Vi steg upp klockan fem. Åkte ner till Asburgshagen i gryningen halv sex för att göra det sista. Samla ihop gammeltackorna.

Efter att ha knatat runt båda två i hagen i över en timme förstod både Jonas och jag att något var fel. Hagen är stor, men ändå. Något litet bräk borde höras.

Inte en tackjävel så långt ögat kunde nå. Idioterna hade rymt! De sprang som dårar i en angränsande skog. Vi fick avblåsa hela fotrötegrejen!

- Förlåt! Förlåt! Vi har varit på rymmen!

Hela gårdagen gick åt till att samla ihop 100 tackor och skjutsa dem till nytt bete. Fy farao vad jag var besviken! Skit!

Lady är sköter sig iaf. Här glänser hon i agility ikväll.

/ Mien

11 Responses to “Fotröta?”

 1. Ingrid Says:

  Så det kan gå Mien!

  Men du vet väl hur det är, svårigheter är till för att övervinnas.
  Ska jag säga som suttit här och lipat för småsaker!!
  Tack för dina rara kommentarer, de värmde.

  Kram Ingrid

 2. sonja Says:

  Vi får ta nya tag. Jag gör en ny catering då det blir aktuellt igen. Jag förstår att Lady ligger i hårdträning för att bli bäst, vilket hon också kommer att bli med en sådan lillmatte! Jag skulle uppskatta att det var uppehåll någon vecka så att jag får på mitt tak och måla det sista på staketet. Det är j—ligt segt iår allting om det nu kan vara någon tröst.

 3. Anna-Stina Says:

  Nästan så jag söker dödsannons på snickaren som lovat komma och bygga tak till min vinterved. Veden låg kluven torr o fin under presenning, nitad med avslagna golfklubbeskaft när stormen häromdan kom och tog bort både övertäckning och pinnar och dessutom vattnade veden med 12 mm regn - på presenningbotten! Jag torkade vad jag kom åt under vedhögen med trasa och vred ur när jag kom hem efter heldags ’semesterresa’ till Körsbärsgården mm.

  Men HUR kunde lammen veta att MYNDIGHETERNA var på gång? De är inte dumma.

 4. Markus Says:

  Mien, dom KAN inte ha fotröta; så som dom har sprungit de senaste dagarna!!

 5. veronica Says:

  Hallå, om jag kände på mig att jag skulle bli instoppad i en “tackvändare”, så skulle jag också rymma.

 6. admin Says:

  Ingrid!
  Håll koll på fästingbettet!Jag fick borrelia en gång efter en sommar. Vi har väl för mycket intimkontakt med katter.

  Sonja!
  Tack mamma. Kycklingen var jättegod och den behövdes ju ändå! Till alla som fick jaga lamm.

  Anna-Stina;
  Det kanske finns någon därute som jättegärna vill hjälpa dig med bygget. Kanske ska du kolla med fler.

  Markus;
  Hoppas du har rätt. Tack för all hjälp.

  Veronica;
  Så kul att höra från dig. Hoppas ni haft en fin sommar.
  / Mien

 7. Åsa! Says:

  De anade väl vad som var pågång :D

 8. Anna-Stina Says:

  Lessen för gnället om mina byggbekymmer mitt i ert mkt större lammelände, men det var Sonjas text som inspirerade mig. I går råkade jag springa på min snickare alldeles levande och fick veta att han inte har tid förrän i november tidigast. Men visst är gotlänningarnas bästa ‘ordspråk’ “Det ordnar sig”? Måtte väl gälla mig också…

 9. Dedra Says:

  Hello! I realize this is sort of off-topic but I had to ask.

  Does running a well-established blog such as yours take a lot of work?
  I am brand new to running a blog however I do write in my diary everyday.
  I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any ideas or tips for
  brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

 10. hi.zuobus.com Says:

  If you want to get a great deal from this post then you have
  to apply such techniques to your won blog.

 11. Wilfredo Says:

  I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own weblog and was curious what all is needed to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.
  Cheers

Leave a Reply