Fölmärrar

Mammaträff

Vi lånade en annan fölmärr, Quarmencita, med lilla fölet Quattro (till vänster), så att Olivia V och Salama skulle få sällskap. Vi hoppades att fölungarna skulle leka och ha kul. Det hade de säkert haft men det blev lite vimsigt i hagen. Vi är ju vana vid att låta barnen vara inne hos fölungen, leka med honom och gosa. Mamma Quarmencita var inte van vid det. Hon blev orolig och ville sparkas. Smög upp bakifrån med öronen på nacken. Vi blev rädda. Barnen fick inte gå in till hästarna längre. Efter ett par dagar fattade vi beslutet att Quattro och Quarmencita fick gå hem till sig igen. Trist.

Sötnosen Salama

Det är ju så mysigt med föl. Man vill ju att barnen ska kunna njuta av honom utan att det är farligt.

Imorgon ska dottern på ridläger med gamla märren, Lapascha. Vi ska upp tidigt, packa sadel, träns, ponny, höbalar, kraftfoder, saltsten, mineraler och gud vet vad som ska med. Klockan 9:30 ska vi vara på plats i stallet i Grötlingbo, Marias Hästeri. Lapascha är van att vara där, hon har åkt dit två gånger i veckan under våren för att gå lektion.

Kissungen är superduktig! Har inte bajsat en enda gång på golvet sedan han kom till oss. Spinner, äter och leker. Ögat är mycket bättre också. Men oj vad han är liten. Tur att han äter så bra.

Mien

One Response to “Fölmärrar”

  1. Moises Says:

    Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your views are
    fastidious in favor of new users.

Leave a Reply