Liseberg

Det var faktiskt inte bara kul att gå på bokmässan. Det var lite jobbigt också att se alla författare kämpa för att få sälja böcker och bli lästa. Engagerade författare som pratade för tomma stolar. Som ivrigt gjorde reklam för sina böcker i montrarna:

- Se här, en fantastiskt läsvärd deckare för barn. Och se vilka fina recensioner jag har fått, sa en uppgiven författare till mig.

Jag ville så gärna köpa hela traven med böcker av honom. Varenda bok. Men det går ju inte.

Och så kom det över mig hur det var när jag alldeles själv promotade min bok hösten 2007. Vilket jävla slit det var. Henning var tre år och jag åkte Gotland runt, varje helg, och försökte sälja böcker vid frysdiskar på ICA. Hur jag försökte konkurrera mot hemkokta karameller på marknader. Hur jag höll på. Den där lite uppgivna mannen med sin barndeckare på bokmässan, han gick rakt in i mitt hjärta. Och fastnade som en liten tagg.

Det gick bra för Mejl från gården och jag har fått massor av beröm för den. Och det var jätteroligt att ge ut en bok. Inget snack om saken. Men, det är också jobbigt att blotta sin själ för vilt främmande människor, som man gör då man skriver, och dessutom försöka sälja sin själ sen. Det är inte bara glädje. Det gör ont också. Och det gjorde lite ont att se andra nu gå igenom samma sak. Faktiskt. Men om man har ett förlag i ryggen så slipper man i varje fall ICA:s frysdiskar.

Vi hade ändå fina dagar i Gtb med Julia, Henrik och deras barn. Jag har nog aldrig fattat förut hur lätt det är att köra till västkusten. Jag har alltid tagit omvägen över Stockholm med tåg och upplevt Göteborg som långt, långt bort. Men så är det inte.  Det tog mig bara fem timmar att köra från Oskarshamn till Lindome där Julia bor, och i de fem timmarna ingick en paus. Med lite bra musik på stereon så gick det som en dans. Så det blir nog snart Göteborg igen!

Och så var det stor glädje att se kusinerna tillsammans. Man tycker att man tar många bilder men sen när man kommer hem så är det ändå för lite. Varför var jag inte flitigare med kameran? Jag fick inga bra bilder på Julia och Vendla, det är liksom ingen idé att publicera de få bilder jag har här för Vendla kommer att radera dem så fort hon kommer hem från skolan.

Men några bilder från Liseberg blev det. Sista helgen det var öppet för säsongen och vi hade sån tur med vädret! Det var mulet och grått men ändå hyfsat varmt och det duggade bara lite. Liseberg är jättefint. Välskött och vackert. Som en egen liten stad, en liten vatikanstat, ett karusellmecka, mitt inne i Göteborg.

Anna och Henning under paraply, 1.

Anna och Henning under paraply, 2.

Anna och Henning under paraply, 3. Jag vet liksom inte vilken bild jag ska välja. Henning ville absolut inte ta av sig luvan, nu när han äntligen fått en luvjacka.

Inte många bilder på kusin Olle men här åker han slänggungorna med storkusin Vendla.

Jag älskar vaktparader. Jag älskar blåsinstrumenten, trummorna. Varför har jag då bara plåtat de vackra damerna i förgrunden???

En del oplanerade inköp blev det väl tyvärr under resan.

Det fanns hur många roliga karuseller som helst. För både små och stora. Men jag gillar inte att åka. Jag var så nöjd med att bara få stå och titta på barnen.

Här rattar Olle runt kusinerna i Farfars bilar.

I baksätet har Olle en hjälpchaufför. I nya skeletthandskar.

Sen gick Anna vilse i spegelhuset och Henning kom ut därifrån mycket upprörd över sin förlorade kusin och att de hade såna hemska ställen på Liseberg som barn kunde försvinna i. Faster Julia lyckades iaf hitta Anna igen. Det var skönt.

Nej. Det var bättre med de attraktionerna där man kunde se barnen hela tiden.

Så här sista helgen innan stängning så var köerna bara någon minut långa.

Tack, tack fina kusiner för att vi fick komma!

/ Mien

2 Responses to “Liseberg”

  1. sonja Says:

    Vad kul att få se Julias barn och så stora dom blivit! Härligt att ni kom iväg på en liten minisemester.

  2. Lovisa Says:

    Hej på er ända från Trosa! Hade jag vetat att ni skulle på bokmässan hade jag tipsat om min pappa som stod vid Alhambras förlag och visade grafiska blad från öknen runt Egypten och Sudan….Förrästen så går det ÄNNU fortare att åka från Nynäshamn till Trosa än från Oskarshamn till Götet. Bara så ni vet. STOR kram och glad höst på er ALLA. Lycka till med tävlingen Vendla!
    Lovisa. Håkan. Isabella. Bianca

Leave a Reply