Contaminated area och skitstövel

Så jäkla irriterande med den där uppkopplingen som bara strular. Telia lovade skicka ett nytt modem och det skulle ha varit här i torsdags men jag har inte sett röken av det än. I veckan ska det komma hit teliamänniskor och ta sig en titt på kabeln från telestolpen också, får se om de dyker upp. Hittade ett gammalt inlägg från förra veckan som försvann i och med urkoppling, men nu så dök det upp igen…???

Contaminated area

 Hej hej!

Barnen har höstlov den här veckan. Jag är på väg till Visby för en dags APT på Hwitstjärnan. Sedan jobbar jag resten av veckan i Hemse. 

Datorn krånglar jättemycket. Måste få tid att fixa det. Igår ägnade jag en timme åt att felsöka med Telias telefonsupport. Till slut sa killen att jag skulle ta ett gem och veckla ut det och sedan stoppa in den vassa änden i ett litet hål bak på modemet. Alltså det lät väldigt farligt och precis nåt som man absolut inte skulle få för sig att göra själv:

- Ska strömmen vara på? undrade jag.

Jo, det skulle den vara. Det var skitläskigt och jag förväntade mig att få värsta stöten. Men, inget hände. Det var en liten resetknapp förstod jag sen. Men tyvärr, det där gemtricket fungerade inte för uppkopplingen krånglar ännu. Rätt som det är är man urkopplad igen.

Jaha, så hade vi besök av faster Bettan, Mats och Ingrid. Visst kan vi ha stökigt ibland men vi har jobbat så mycket på sistone, och kört väldigt mycket på barnen på sistone så vårt hem är ett kaos! Jordgolv med högar av tvätt och böcker och papper och leksaker och innanfönster som väntar på att få sättas i….Jag borde sätta en sån där skylt på dörren där det står contaminated area eller vad det brukar stå vid farliga områden.

- Här är besöksförbud! skrek jag till de stackars gästerna.

Men när jag samlat mig blev det OK ändå. Men shit vad man skäms när man har så där rörigt. Kommer soc hit så tar de nog barnen ifrån oss. Eller så får man sitta i fängelse ett tag.

- Det skulle vara skönt det, säger Jonas, att få sitta ett tag. Tänk vad böcker jag ska läsa då!

Men jag misstänker att ett fängelsestraff för med sig lite mer än bara avkopplande bokläsning.

Ja, och ungefär här kopplades jag ur igen…..

På tal om contaminated area, vad är det för skitstövel som lagt en massa sopor precis vid ledet till vårt lammbete? Flera sopsäckar med skräp? För ett par år sedan råkade vi även ut för att någon hade tömt ett par tunnar latrin här också. Den vita knähunden d.ä rullade sig i människoskiten och sedan var Jonas tvungen att ha henne i bilen hem. Inte så kul. Jag fick ta hand om henne för Jonas höll på att kräkas. Förutom allt bajs hade hon  fastklistrat skithuspapper i svansen som jag fick bada bort. Om jag får tag i er som håller på och skitar ner på det här viset så blir det inte kul kan jag säga!

I går gjorde Jonas premiär i politiken, eller hur man ska säga. Han blev invald som ersättare i kommunstyrelsen och så är han ersättare i kommunfullmäktige. Det innebär att han ska vara med på alla möten.

Äntligen kanske han kan få nytta av alla tjocka tegelstenar med politisk teori som han förorenar vårt hem med. De ligger i tunga högar överallt. Liberalism, socialism, marxism, populism och allt vad det heter. Kanske kan år av filosofiska studier äntligen komma till nytta. Vid presentationen igår hade han sagt så här:

- Jag kan allt om politisk teori. Men jag kan ingenting om politik i praktiken.

Jag är glad för Jonas skull för allt han ska få vara med om. Ska bli roligt att få lite inblick i hur det här med politik går till.

- Vi röstar på dig, husse!

/ Mien

7 Responses to “Contaminated area och skitstövel”

 1. Åsa! Says:

  Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete, är det inte så man säger?

 2. Eva i Västervik Says:

  Härligt Mien att Du är tillbaka, Du förgyller min vardag med Dina berättelser/upplevelser. - Ja, Du är jätteviktig faktiskt! -

  Nyårsskämtet i vår tidning här, hade en artikel om att man skulle kunna ta DNA-test på hundskit för att hitta “rättmätig ägare”, skulle det inte kunna DNA-testas efter “Din” skitstövel också!
  - Det är förgjordat trist när man hittar bevis för vissa människors lathet/dumhet, eller vad det nu är!

 3. veronica Says:

  Vi har haft besöksförbud för gäster ända sen vi flyttade hit till Österlen. Det är endast mycket nära vänner som får komma innanför dörren, alla andra får umgås med oss utomhus, om det så haglar och spöregnar.

  Men jag vägrar skämmas för stöket ändå. Det går inte att ägna timmar åt att plocka undan varje dag när man har djur, barn och jobbar jämnt. Jag är inte hemmafru, bara för att jag jobbar hemma.

  Dessutom, alla som har det så himla fint hemma har antingen städhjälp, är pensionär, sjukskriven eller arbetslös, alt städning som hobby, det finns sådana. Jag har en moster som brukar skura bakom badkaret en gång i månaden - det tycker hon är kul - men så har hon inga andra hobbies.

  Slutligen, eftersom jag jobbat ett år på ett inredningsmagasin kan jag säga att alla hemma-hos-reportage brukar kräva såväl styling och sanering och bildredigering innan bilderna blir så “fina” som de är på bilderna. Hemmen existerar inte i verkligheten, de imploderar så fort kameran försvunnit.

 4. Eva Says:

  Ciao Mien,

  när du skriver liknande inlägg som det här så får jag mod att gå vidare i livet, det är inte bara jag som har det sån ordning hemma……………….
  eva på Sicilien

 5. elisabet Says:

  Även om man är pensionär
  behöver man inte städa ofta
  även om man borde det
  vi städar när det är dåligt väder

 6. Jenny Says:

  haha, fängelse.. ni är för härliga alltså.

 7. sonja Says:

  Sätt upp en skylt “Gud ser dig” eller något liknande.Det finns betalsäckar att köpa om man nu inte har något abbonemang. Jag som bor i “fyllekvior” kan nästan dagligen plocka ölburkar och tomflaskor, när jag tar en promenad ner till skogen.Det finns skitstövlar överallt!

Leave a Reply