Bland sopor och smutstvätt

Jonas och barnen har varit på fastlandet ett par dagar. Jag har varit hemma.

Och städat. Och städat. Och kört på tippen. Och städat. Att vara ensam ett par dagar ger  tid för reflektion. Hur i hela friden blev det så här? Varför finns ingen tid längre för att hålla rent runtomkring sig? Varför lever vi bland sopor och smutstvätt? 

 

Jag har satt i nästan alla innanfönster, tack till mamma som hjälpte mig putsa dem. Men, tre ensamma dagar till trots, det finns visst mer kvar att göra.

Egentligen ville jag vara ute och umgås med hösten och räfsa löv men fönsterna är viktigare, tyvärr.  Vi har haft så isande kallt på mellanvåningen så jag har sovit med dubbla duntäcken. Och vissa nätter har alla barnen sovit i vårt rum för det att det varit så kallt. Men med innanfönster så blir det förhoppningsvis lite varmare.

Elof och jag har haft myskväll när vi var ensamma. Vi delade på en stor påse räkor. Jag fick skala räkorna och varannan räka smaskade Elof i sig. Till detta goda drack jag julmust och Elof tog vatten.

Man är aldrig ensam då man har djur!

Öronen är rensade och jag hör hyfsat. Lite värk i högerörat men jag kör intensivt med cortisondroppar så vi hoppas det lägger sig. Datorn är ännu konstig, uppkopplingen fungerar ibland. Flera gånger då jag skrivit inlägg så har datorn kopplat ner och så har allt försvunnit så då tappade jag lite sugen. Nu verkar det funka?

Jag har verkligen njutit av husdjuren i helgen. Finns det något finare än en katt som klättrar i träd? De är så viga och har sån koll på kroppen.

Min storlockiga favorit, Hageby Stark, har jag också haft lite kvalitetstid med. Han kommer alltid tuffande och vill gosa.

Hans kind är mjuk som siden. Har aldrig känt något mjukare. Och så är han så fantastiskt go. Han kostade magstarka 14 000 + moms men så fick man mycket kel för det priset också. Hageby är tam som en hund, hoppas han nedärver den egenskapen. 

Lady myser med lammen hon också. Och slickar dem rent runt munnen.

Men, lady, nu blev det väl lite väl mysigt?

/ Mien

5 Responses to “Bland sopor och smutstvätt”

 1. Ingrid Says:

  Så roligt med en liten rapport från dig Mien. Jag känner igen det där med innanfönster som ska i och ur, så hade vi det här förr också.

  Jag kan hälsa från Jonas fastrar (faster Stina och faster Bettan, är det inte så de heter?) , vi träffade dem på Visby Strand i söndags. Vi stod i kön när någon puffade på mig lite och sa: “Hej Bloggingrid” och där stod de.

  Ha en fin dag!

 2. Jenny Says:

  she’s a lady, uaoouaoo, she’s a lady.. :)
  Hahaha… hon ville nog bara få tjänsten återgäldad?

 3. Anna-Stina Says:

  Fina höstbilder med djuren! Jag hade inte läst din blogg när vi pratade i tel tidigare i kväll, som du förstår.

 4. Ingrid i Uppsala Says:

  Vem bryr sig om städning, vi vill bara umgås med er!
  Kul också när Jonas och Henning var här i uppsala i helgen. Fast det var ont om leksaksaffärer i stan enligt Henning.

 5. sonja Says:

  Kul att din dator är på banan igen! Folk får ta det som det är hemma hos en. Rörmokaren gick runt i mitt hus igår för att se på ett nytt värmesystem och jag orkade inte ursäkta mig för ostädade sovrum.

Leave a Reply