Kongo och lite lock för örat

Storm, regn och rusk. Men bredbandet funkar!!! Och då känns det nästan som vår trots regnet. Tack för alla fina kommentarer jag fått, som jag inte svarat på. När man blir frånkopplad hela tiden så blir bara det absolut viktigaste gjort, bankärenden och så.

Igår var det internationella dagen på Folkan. Föreläsare från jordens alla hörn hela eftermiddagen och sedan teater, Kongo, på Hemsegården på kvällen. Pjäsen handlade om landet Kongos situation, från Belgiens kolonialvälde till självständighet. Det var jättespännande. Men. Sätt Mien i en mjuk fåtölj inne på Hemsegården vid sjutiden på kvällen. Släck ner belysningen. Och så lite lock för örat på det så man bara hör vartannat ord som sägs. Det tog väl typ några minuter så hade jag somnat. Fy farao vad pinsamt. Snarkade gjorde jag också. Och nu ska jag åka till jobbet och recensera pjäsen tillsammans med mina svenskelever. Det borde vara skottpengar på såna som mig.

Henning har gjort en fantastisk höstprydnad till dörren. Den finaste av alla fina.

Elof ligger på varma fläcken.

- Han håller nog 60 grader, säger Jonas.

/ Mien

6 Responses to “Kongo och lite lock för örat”

 1. Ingrid Says:

  Var inte ledsen du Mien! Jag såg något liknande när vi var på Gutamålsdagen, en tjej kurade ihop sig i stolen och sov så gott. Det var inte nersläckt en gång, men hon lät sig inte störa. Är man trött så…..

 2. Anna-Stina Says:

  Ingrid, det kan väl inte vara mig du menar när du skriver tjej, men jag blundar mest vid så’na tillställningar för det svider i ögonen. Kära medbesökare, som t ex syster Bettan, puttar på mig då o då för att väcka, så jag kanske snarkar ibland jag också när jag tror att jag bara vilar ögonen.
  Minns barndomens julottor med mamma sovande, nu förstår jag både henne och Mien.

 3. Åsa Stenström Says:

  Med risk för att bli lite tjatig: det är något särskilt som Henning gör när han pysslar. Det där han gjorde med kartonghänder förut och nu löven. Ett speciellt sätt att sammanfoga delar. Jag hoppas verkligen att han fortsätter att skapa sina alster!

 4. sonja Says:

  Det är ärftligt att sova så fort man kopplar av.Jag har sovit på många konferenser. Vid lönesamtal sa rektorn “Du verkar så trött jämt”. Mitt svar: Jag klarar inte av att sitta i ett litet konferensrum med 30 personer och så fort man vill öppna ett fönster så skriker någon “Det drar på mig”
  Hennings installation på dörren är jättefin och höstlik. Jag funderar på att be honom om hjälp med kransarna till julmarknaden.

 5. test1 Says:

  Just want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply great and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 6. HENRY Says:

  I found good companies like Avis, Hertz, and Alamo (Fox, no advantage and pay less). I get to benefit from those company services for car rental.

Leave a Reply