Gästbloggare 2

 Jag blir glad för alla kommentarer som jag får. De är som presenter som man öppnar. Nej, de är bättre än presenter, för man kan öppna dem om och om igen. Häromdagen fick jag en present av Eva Bofride som jag så gärna vill dela med mig av. Hon skrev den med anledning av mitt oro-mejl. Eva är till vardags ledarskribent på Gotlänningen, eller politisk chefredaktör sedan flera år tillbaka. Hon gör ett fantastiskt jobb där även om jag kan sakna hennes krönikor som hon skrev tidigare. Numera har hon väl inte tid för sånt. Men, i den här kommentaren får jag massor av härlig Eva-läsning! Tack!  Här kommer hennes text:

 Hej Mien, ger mig inte till känna så ofta men läser din blogg så fort jag får möjlighet. Ser fram emot att kunna presentera kloka och roliga texter från Hägsarve på min sida.

Men det jag egentligen ville säga var att jag har svart bälte i oro. Det mest fantastifulla skräckscenarios kan bli fullt rimliga i min värld. Som att när man står i badkaret så kommer det att ge vika och foten åka genom plåten. Det bli ju som en rävsax, man kan inte dra ut foten för då skär järnet ännu mer in i benet. Man kan inte komma loss för att ringa SOS. Man kommer att förblöda i panik helt enkelt.
Eller när man åker en gammal bil. Då kan förarsätet plötsligt åka ner under bilen om det är rostigt just där sätet sitter fast. Man dubblas ner i vägen i 90 km/h eftersom man sitter fastbältad.

Eller som när dottern ska åka till fastlandet själv. Och då kommer nån kompis på att de ska springa ut på däck och nån illvillig unge lurar ut mitt hjärtegryn över nån reling och hon faller i. Ungarna vågar inte berätta nåt så det märks först när båten kommer i hamn att hon är borta.

Eller som den ständiga skräcken att det där lilla blodkärlet ska brista och man ska tvärdö utan pardon.

Ja i efterhand går det att skratta och man undrar ju hur knäpp i huvudet man kan vara men just då är det fullt rimliga saker som KAN hända. Att det så sällan händer såna konstiga saker är bara ett tecken på att det snart är dags, eller hur?

De där svarta fåglarna känner jag också till. Vissa dagar går jag hem och hoppas att ingen ska läsa min sida nästa dag. Vissa dagar går jag till jobbet och nästan väntar på att Tommy Wahlgren ska komma och säga att “Du Eva, det här var kanske ingen bra idé….”.

Men så en annan dag känner man sig stark och klok och nästan lite snygg :)

/ Eva Bofride

21 Responses to “Gästbloggare 2”

 1. Elisabet Says:

  Kära skribenter!
  Ni är skribenter och har dessutom fått gåvan som heter fantasi. Med den följer det vissa otrevligheter, som att fantasin lurar hjärnan att tro på det som inte finns. Men ni gynnas av er begåvning den dag ni skriver en bok och kan tillåta er att hitta på så mycket ni vill.

 2. veronica Says:

  Mien, du MÅSTE försöka mixtra med inställningarna i Wordpress så att de senaste kommentarerna syns i marginalen till höger.
  Det vore synd att missa senkomna och fina kommentarer!

  Dessutom kan diskussioner hållas igång längre, kolla bara på allt roligt som sägs apropå din gamla mixer!

  (Hejhej Faster Stina i Klintehamn, du har helt rätt, 50-talet var en guldålder för hushållsmaskinerna! )

 3. admin Says:

  Elisabet:
  Tack! Visst är det en gåva att kunna hitta på och jag är glad för den. Men det är också något som man kan bli kritiserad för, det där påhittandet. Fantasi kan vara ganska kontroversiellt, konstigt nog, så man ska vara lite försiktig.

  Vero:
  Suck. Jag vet och du har rätt på alla punkter. Det är bara det att jag tycker det är aptråkigt att mixtra.
  / Mien

 4. veronica Says:

  Du borde ändå ta itu med din högermarginal. Ex städa undan gammal skåpmat (som min bunke), sortera undan inlägg från tidigare år, lägga till kommentarer, mm. Du kollar ju mycket på andras bloggar, få inspiration där, och fråga ev. hur de gör!

 5. admin Says:

  Vero;
  Ja, Ska försöka. men sånt som jag tycker är lite svårt det skjuter jag gärna upp på obestämd framtid.
  Mien

 6. try this web-site Says:

  I just want to tell you that I am just beginner to blogging and absolutely enjoyed your web blog. Probably I’m want to bookmark your blog . You definitely have incredible articles and reviews. Thanks for sharing with us your blog site.

 7. daftar qq online Says:

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 8. Swing set assembly Says:

  You are my breathing in, I possess few web logs and rarely run out from to brand.

 9. watch nba live free Says:

  Most of whatever you point out happens to be supprisingly appropriate and that makes me ponder why I hadn’t looked at this with this light previously. Your article really did turn the light on for me personally as far as this particular subject matter goes. However there is actually one point I am not necessarily too comfy with so whilst I make an effort to reconcile that with the core idea of the issue, allow me see what all the rest of the subscribers have to point out.Nicely done.

 10. Schlüsseldienst München Says:

  Usually I do not learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great post.

 11. Ruben Says:

  Awesome article.

 12. Jody Pettiway Says:

  You have a very nice layout for your blog, i want it to use on my site too .    

 13. John Deere Service Manuals Says:

  I went over this web site and I think you have a lot of great information, saved to fav (:.

 14. Pool table assembly Says:

  We stumbled over here by a different website and thought I might as well check things out. I like what I see so now i’m following you. Look forward to looking at your web page again.

 15. Metroclick.com Says:

  MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick in NYC at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 16. Ivey Bartosch Says:

  R&B music is my favorite stuff, pop music is great too but R&B is the best’

 17. www.listenyuan.com Says:

  I like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I am quite sure I will learn plenty of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 18. Brookwood Camps Says:

  Appreciation to my father who told me on the topic of this website, this webpage is truly
  amazing.

 19. https://www.bullup.nl/extern/?url=https://vimeo.com/brookwoodcamps Says:

  Ahaa, its pleasant conversation about this piece of writing here at this
  web site, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.

 20. รับจัดบุฟเฟ่ต์นอกสถานที่ Says:

  Many thanks for this article. I will also like to state that it can possibly be hard if you are in school and simply starting out to establish a long history of credit. There are many pupils who are simply trying to pull through and have a long or good credit history is often a difficult matter to have.

 21. DMV furniture assembly Says:

  I regard something really interesting about your web blog so I saved to bookmarks .

Leave a Reply