Det osynliga

Ibland så tycker jag att jag inte gör nåt vettigt. Alltså, tiden går utan att det blir nåt gjort. Nu har jag börjat ta kort på saker som jag gör men som inte syns. Osynliga saker.

Min första bild föreställer en nyligen avfrostad frysbox. Frysboxen, det är verkligen en osynlig typ, det!

Under en längre tid har vi haft elproblem i köket. Barnen har varit sura över att inga lampor funkar och att man måste tända stearinljus på toan. Äntligen så har jag fått tummarna ur och gjort en felsökning. Efter ett antal gångna proppar och rökutveckling från lysröret i taket så har jag kommit fram till att det nog är något fel i lysröret! Så nu kanske jag kan komma mig för och ringa en elektriker också.

Jag har även meckat med lamporna i hästboxarna.

Monterat ett värmeskydd som ramlat bort. Fast det stora jobbet är att hitta en skruvmejsel och en skruv som passar. Åh, vad jag kan dra mig för det. Att leta efter saker, det är osynligt värre!

/ Mien

8 Responses to “Det osynliga”

 1. Åsa! Says:

  Vilket bra inlägg Mien! Ibland kommer Emma hem och frågar:
  - Vad har du gjort idag då?
  Då tar jag tillfället i akt och rabblar upp : Dammsugit, tvättat 4 maskiner tvätt, vikt tvätt, varit och handlat, bärt ut återvinningen, ringt fyrahundraelva samtal som bara kan göras dagtid, lagat mat som står på bordet osv.

  Men oftast är det ingen som frågar :(

 2. Ingrid Says:

  Men så är det Mien!
  Vi gör tusen saker som ingen ser och som ingen frågar efter. Min älskade make skulle aldrig upptäcka att fönsterna är nyputsade t e x om jag inte talade om det. Nej, det ska vara mera robusta grejor som gräsklippning, det upptäcker han.

 3. Eva i Västervik Says:

  Visst är det som Du beskriver, men jag måste i ärlighetens namn säga att det är inte alltid jag uppmärksammar att det har blivit städat under badkaret, klippt i trädgårdens buskar och träd, eller fixat just ett “glimsande” lysrör osv. Ibland kanske det är bättre vi gör varandra tjänsten att informera om dagens arbete, om det är viktigt att få respons på det!

  Härligt med Dina helguppdateringar.
  Toppen om vad Du skrev om “svarta fåglar” och oro och “debatten” som följde, vi är nog många som känner igen oss, även om jag tycker jag lugnat ner mig lite på både punkterna.

  Jag gillar Din blogg Mien, stor kram härifrån!

 4. sonja Says:

  Småsaker som irriterar är bäst om kan ta genast, men man drar sig—
  Känner igen mig, men gjorde ett ryck och tog in frukten,satte på motorvärmare på traktorn,la ut Temus (råttgift) osv osv.allt småpyssel tar tid,som pensinär har man det,men var tar den vägen???

 5. P Says:

  Känner igen mig. Det är så skönt när man t.ex. har rensat på bänken i köket eller tagit tag i något som nästan har blivit permanent och accepterat trots att det inte är bra.

 6. admin Says:

  Åsa;
  Återvinningen, det är en riktigt tidstjuv det! För att inte tala om hur mycket plats det tar att härbergera alla sopor.

  Ingrid;
  Precis. Man ska flytta gödselhögar och sånt där.

  Eva;
  Nej. och jag lägger inte märke till att pannan blivit sotad.

  Sonja;
  Ja, shit vad jag kan dra mig för vissa grejer. Allrahelst om det är verktyg inblandade. Inte kan jag hitta verktygen. Och när jag väl hittat dom så vet jag inte hur man ska göra.

  P;
  Att få bort saker, det är skönt!
  / Mien

 7. Read More Here Says:

  I simply want to tell you that I am beginner to weblog and seriously liked this web blog. More than likely I’m likely to bookmark your website . You actually have good articles. Bless you for sharing your web page.

 8. Lindsay Rosenwald Says:

  Hurrah, that’s what I was searching for, what
  a material! present here at this website, thanks admin of this site.

Leave a Reply