BE, revy och fräschtoan

Nu är klockan snart halv tolv och jag är jättepigg och vill läsa och skriva allt möjligt. Men jag vet att om inte jag går och lägger mig vid elva så är jag jättetrött då väckarklockan ringer vid sex. Det är så tråkigt.

Jag är nyss hemkommen från det här:

Första teorilektionen på väg till BE-körkort.

Förutom att jag måste ta om det vanliga körkortet så är det en hel bok till om släpvagnar som ska läsas. En vanlig uppkörning till B-körkort tar 30 minuter. För BE måsta man plågas i 1 timme och 15 minuter! Det ska backas in på någon fiktiv husvagnsparkering med fullt släp, det ska rixlas i stadstrafik och det ska ordnas. Jag måste säga att jag har god lust att hoppa av hela grejen. Men det går inte för släpet är beställt och håller som bäst på att tillverkas i England. Kära vänner, be för mig vecka 16, då är det dags för uppkörning!

Nu till något trevligare. I fredags var det dags att utnyttja mammas julklapp, biljetterna till Gotlandsrevyn. Det var som alltid jättekul!

Jonas hade turen att träffa på sin gamle kompis Mats Christansen där. De pratade traktormotorer, schaktarblad och snökedjor.

Jag stod och surrade med Folke Havdell i stället. Han konstaterade att han inte behövt dra upp mig ur något dike i vinter ( Klicka på länken :) ) Men det gjorde ingenting, sa han för det hade funnits andra som behövt hjälp istället.

Henrik Radhe, eller Persbrandt som vi numera kallar honom, var givetvis också på plats. Henrik medverkar ju i den nya Maria Wernfilmen och där spelar han sig själv, Henrik Radhe, fotograf på GA.

Minns ni sunktoan?

Den är numera fräschtoan.

Jättefint blev det. Nu ska vi fixa lite nya krokar, måla om en hylla och ordna ett skåp så ska ni se på fanken!

Och “kontoret” blir också super.

Här är det fler som ringer och vill ha hjälp av Målar-Monica.

Godnatt alla fina! Ute skiner månen och stjärnorna lyser, man skulle egentligen gå en månskenspromenad om det inte vore för att man måste upp imorgon bitti!

/ Mien

7 Responses to “BE, revy och fräschtoan”

 1. Annelie Says:

  Körkortet kommer du att greja men jag förstår känslan, backa och stadkörning, jag hade nog också funderat på att strunta i alltihop. Vet inte hur Jonas är men hos oss så kör jag alltid runt med en körskollärare de gånger jag kör men honomm bredvid mig (och jag kör bil mycket bra).

 2. sonja Says:

  Kul att ni kom iväg,men det är lite sent att äta dagens husman dvs dillkött på lamm kl 23,men barnen och jag hade jättetrevligt under tiden. Skönt att du fått uppfräschat, man ser liksom allt i ett annat ljus. Jag målade ju mitt staket i somras och plötsligt börjar man lägg märke till alla andras staket och se på färger osv–.

 3. admin Says:

  Annelie;
  Som tur är kan Jonas köra den nya lammtransporten med traktor utan att ha BE-kort. Men, jo, det kan nog uppstå vissa problem, för att uttrycka sig försiktigt, när han ska ut och åka med mig.

  Sonja;
  Maten var fantastisk! Har gått och tänkt på det där dillköttet sen i fredags.

  / mien

 4. Ramiro Says:

  If you wish for to obtain much from this article then you have to apply such methods to your won website.

 5. Kazuko Says:

  Hey there! This is my first visit to your blog! We are a
  group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.
  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a
  extraordinary job!

 6. Alexandra Says:

  I have read so many articles concerning the blogger lovers however this piece of writing
  is actually a pleasant paragraph, keep it up.

 7. Alex Says:

  I read this piece of writing completely regarding the resemblance of most
  recent and preceding technologies, it’s amazing article.

Leave a Reply