Fy för Almedalsbibblan men hurra för Henrik!

Den här veckan är Vendla i Göteborg på PRAO. Hon PRAO:ar på faster Julias jobb. Ska bli spännande att höra vad hon fått göra då hon kommer hem på söndag.  

Innan vi åkte ut till flyget i söndags så ville Vendla låna några böcker på Almedalsbibblan. Men, se det gick inte. Jodå, biblioteket var öppet men de hävdade att Vendlas lånekort var för gammalt och att hon behövde en ny pinkod. Det skulle ta ett par dagar att fixa.Nej, de kunde inte gå in i datorn och fixa lånet ändå. Nej, det gick inte att ordna på något vis. Så dåligt!!! På det viset uppmuntrar man inte ungdomar att läsa. Jag har svårt att tro att det här skulle kunna hända på Hemse eller Havdhem, jag brukar vara där med elever och de får då låna trots att de inte har lånekortet med sig. Almedalsbibblan, fy skäms på er!

Igår när jag kom hem på lunchen var det iskallt på elementen. Jag förstod att det var något major problem i pannrummet. Hela eftermiddagen, medan jag hade lektioner och Jonas var inhoppare för Eva Nypelius i regionfullmäktige, så kämpade vår granne Henrik i vårt pannrum. Från klockan två till klockan halv sex löste han isproppsproblem och diverse andra problem. Stort tack Henrik!

Eftersom det varit så kallt så länge så är det stora problem med frusna vattenposter och dylikt. Inne hos grannen har vattenpumpen frusit två dagar i rad nu. Det har aldrig hänt tidigare att pumpen frusit. Är vi på väg mot en ny istid?

/ Mien

5 Responses to “Fy för Almedalsbibblan men hurra för Henrik!”

 1. Ingrid Says:

  Jag tycker att Vendla är väldigt lik faster Julia på det här kortet!

 2. Åsa! Says:

  Det var dåligt av Almedalsbiblioteket! Hoppas hon har haft det bra i Göteborg Vendela, spännande att få åka iväg så och göra sin prao!

 3. Vendla Says:

  Mamma, bara så du vet är du världens SÄMSTA fotograf ;)

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Ja, just det. Du känner ju faster julia.

  Åsa;
  Jättekul för vendla. Dessutom slipper hon det utkylda Hägsarve för ett par dar. Att bo i varmt radhus med obegränsat med varmvatten är lyx.

  Vendla;
  och det som var den bästa bilden av de tre som jag tog.

  / Mien

 5. Anki Says:

  Vår panna har också passat på att lägga av i värsta kylan. Här var rätt kallt kan jag säga men nu fungerar den (peter bytt ut delar o lagat) men jag är såååå tröööött på vintern, fy 17. Ska det vara så här så blir det emigration till Mallis el nåt…

Leave a Reply