En kvinnas bästa

Jag är så trött på denna jävla vinter!

Morgonens surdeg. Hägsarve klockan fem fredag morgon. Jättekul! Vattenposten ute hos lammen har varit frusen i evigheter känns det som. Idag hade den äntligen tinat upp. Jag har haft så dåligt samvete att djuren inte haft vatten. De tackor som mjölkar har vi givetvis burit ut vatten till varje dag. Men så idag rullade jag ut slang och fyllde alla vattenbackar. Och……INGEN var törstig! Nu står allt vatten där ute och fryser i backarna. Snälla Gud, gör så det blir vår snart.

Dagens bästa. Mommo har varit i Stockholm och hälsat på sin väninna Agnetha som bor på Folkungagatan. De båda damerna har köpt likadana mössor med rävskinnstofs. Mommo var här med släpkärran idag då jag måste öva backning i helgen. Har min första körlektion på torsdag. Till på torsdag måste jag kunna fickparkera ett släp. Gud hjälpe. Nu blev det Gud igen. :)  

Missi var glad att mommos mössa inte hade kattskinnstofs.

Kvällens middag. Eller middag det är ju mat mitt i dagen det. Kvällsmat ska det heta. Fläskkotlett med spenat. Jättegott.

Dagens frysning. Och som jag har frusit de senaste dagarna. Jag var ju på Glada Hudik men fick åka hem i pausen. Det var en fantastisk föreställning. Men jag hamnade längst bak i salongen och det var en isvind som kröp upp längs med stolarna. Jag höll på att frysa ihjäl. Jag var så kall så jag skakade. Tyvärr Glada Hudik, det var tråkigt. Jag har sett er förut i Växjö då jag läste specialpedagogik så jag vet att ni är underbara! Men fi fan vad jag frös. Och här hemma är det också kallt. Jonas och jag fick sätta i innanfönster på kontoret i kväll trots att det snart ska vara vår.

En kvinnas bästa. Egen verktygslåda. Så man slipper det där ” det finns nog en mejsel som passar i garaget…” varje gång man ska sätta i ett sketet innanfönster. Eller dra ut en brusten kabel ur batteriladdaren som jag gjorde i går. Skönt med  egen tång då. Som man vet var den ligger.

/ Mien

5 Responses to “En kvinnas bästa”

 1. Ingrid Says:

  Det blev fläskkotlett vid Stenstugu i kväll också.
  Jag håller med dig, nu kan det få bli vår precis när som helst. Nu har vi frusit tillräckligt!

 2. Yvonne Says:

  Hörde av andra som varit på Glada Hudik att det var en besvikelse att det inte var numrerade platser så det gick att välja när man bokade. Hemskt att det skall behöva vara så kallt där för frysa vill man ju inte.
  De där mössorna kallas också för Pernilla Wahlgren mössor, hon har en, tydligen är djurrättsaktivister i uppror över dem!

 3. Anki Says:

  Jo de mössorna är i ropet, tyvärr… Såg ett reportage om uppfödningen av rävarna och det var ingen rolig syn…

 4. Görel Says:

  Helt rätt med egen verktygslåda. Ta den ett steg till - nästa gång ni målar med någon udda färg, doppa alla handtag från dina verktyg. Då SYNS det när “någon” inte hittat sina utan lånat dina…

 5. sonja Says:

  Jag som är totalt ointresserad av mode och avskyr räv föll för frestelsen tyvärr,men vi hade kul när vi provade mössor.Det kan inte vara omöjligt att sticka en mössa och sätta på en långhårig fårtofs om det nu skulle vara bättre.
  Terracottaarmen på Östasiatiska kan jag rekommendera liksom konserten på Berwaldhallen,som jag blev bjuden på. Syfestivalen var en höjdare och Sticka betalade mitt inräde så det var ett givande Stockholmsbesök.

Leave a Reply